Een gezellig en positief weekend.

Een gezellig en positief weekend.

Zaterdag 23 november 2019

Sint Anthony Gasthuis. De poppetjes uit begin 19de eeuw op het hek geplaatst. Gesproken met bewoners, die het prachtig vonden.
Na een uur fotograferen vond het ik welletjes. Ik was niet tevreden. Heb de poppetjes weer in het doosje gedaan. Thuisgekomen de foto’s op de harde schijf gezet.
Foto’s waren niet scherp genoeg. Morgen weer een dag 🙂

 

 

 

 

 

Gisteravond kreeg ik bericht van Henk Leutcher van A Guide To Leeuwarden.

Het plassende poppetje was omgevallen.
Nu is dat het meest vervelende poppetjes wat er tussen zit. Heb het idee dat hij iedere avond en nacht op pad gaat en laat weer terug gaat naar zijn plek. Teveel gedronken heeft, dat hij tijdens het plassen omvalt.

Henk schreef dat ze gisteren met de expedities van Explore the North Leeuwarden langs de Miniature People zijn gelopen. 8 tours keer 25 mensen.

In totaal waren er gisteren 17 A Guide to Leeuwarden tours. 330 mensen in totaal. Allemaal hebben ze de poppetjes gezien. Allemaal positieve reacties.

Vandaag hadden ze nog een aantal tours door de binnenstad.

Zondag 23 november 2019

Vandaag om half twaalf de spullen gepakt. Op pad met de poppetjes, camera en een statief.

Aangekomen bij het Sint Anthony Gasthuis, de poppetjes op het hek geplakt. Camera op het statief en schieten maar. :-). Was na een uur tevreden.
Onder het fotograferen liepen mensen langs, die informeerden wat ik aan het fotograferen was. Veel mensen herkende mij, of meer mijn poppetjes.

 

 

 

 

Na deze locatie naar het plassende mannetje gegaan. Iemand had hem weer recht tegen het muurtje gezet. Heb hem na veel moeite weer op zijn eigen plekje kunnen plakken. Hopelijk is het nu gebeurd met het nachtelijke leventje van hem.

Daarna de wandeltocht voortgezet. Op het Oldehoofsterkerkhof gaan kijken. Daar trof ik Christina en Luis, stadsgidsen van A Guide To Leeuwarden. We hebben het gehad over mijn project. Ze vertelden hoe mensen enthousiast zijn over het project. Ik heb vertelde dat ik het zo super vind, dat ze de bezoekers het project laten zien.

Ik was van plan om huiswaarts te gaan. Liep de Kleine Kerkstraat in. Toch nog even de Bagijnestraat doorlopen. Ik liep langs mijn eerste geplaatste setting. Mijn oog viel op mos wat een paar meter verder lag op de muur.

Ik dacht van, hè ik een herder met schaapjes en een hondje meegenomen.
De miniaturen op de muur tussen het mos geplakt.
Terwijl ik mijn statief had uitgeklapt en de camera er op wilde plaatsen stopten vier personen.
De mevrouw zei, oh wat leuk, de kunstenaar in actie. Ze woonde net in Leeuwarden en had gisteren de stadswandeling voor nieuwe bewoners van Leeuwarden gelopen. Ze vonden het zo leuk het project, dat ze de Google Maps #MPL058 route vandaag aan het lopen waren.

Meerdere mensen bleven staan om te kijken en vroegen naar het verhaal van het project.

Op een gegeven moment zag ik een groep van ongeveer 25-30 mensen de straat in wandelen. Stopten bij mijn backpackers. De stadsgids vroeg of de mensen ook iets opviel. Een aantal zagen de poppetje direct en reageerden enthousiast, toen de anderen ze ook zagen, maakten ze er foto’s van.

Daarna liepen ze door en stopten bij mij. Mensen waren nieuwsgierig naar het verhaal achter mij en de poppetjes. Nooit gedacht, dat ik voor een groep van 25-30 mensen zo makkelijk mijn verhaal kon vertellen. Hierna volgden er er nog 4 groepen van 25-30 personen.

 

 

 

 

Het was een toffe middag.

Mijn dank gaat uit naar de stadsgidsen van A Guide To Leeuwarden https://www.aguidetoleeuwarden.nl/

Zij zetten het Miniature_People_Leeuwarden op de kaart, door met bezoekers langs de locaties te lopen. Echt super hoe zij mensen kennis laten maken met mijn project.