Eerste schooldag 2020

Afgelopen donderdag op pad gegaan, om te controleren of op alle locaties de miniaturen oud en nieuw hadden overleefd.

Alle miniaturen stonden er nog.

Toen ik door de Bollemanssteeg liep, schoot mij een idee te binnen. Maandag is de eerste schooldag in 2020.

Vandaag naar de locatie gelopen. Aangekomen een vuilniszak op de grond gelegd, want de miniaturen moeten onder een raamkozijn worden geplaatst.

De lijm, pincet, een doek op de betonnen rand gelegd.

Terwijl ik bezig ben hoor ik mensen praten. Ze zijn op zoek naar de miniaturen. Gewezen waar ze stonden. Daarna met de mensen gesproken. De mevrouw had een stadswandeling gelopen vorig jaar en toen waren de locaties in de Bollemanssteeg bekeken. Heb verteld, dat de locaties onderdeel uitmaken van het Miniature People Leeuwarden project.

Er kwam een mevrouw bij staan, zij woont in de Bollemanssteeg. Zij vroeg zich al af wat ik aan het doen was. Ze dacht dat ik iets ging gebruiken. De andere mevrouw en meneer wezen haar op de miniaturen. Ik heb alle drie een visitekaartje gegeven en erbij verteld, waar zij de route konden vinden.

Ondertussen had ik een aantal miniatuurkinderen geplaatst.

Er liepen meer mensen, met de smartphone in de hand. Op zoek naar de miniaturen. Bleven even staan bij mij terwijl ik bezig was de miniaturen te plaatsen.

Terwijl ze verder lopen mij bedanken. Dan zeg ik terug, bedankt dat u de route loopt.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...