Nummer 26 en nummer 27

Wederom een prachtige zonnige dag. Dan begint het te kriebelen. Ik probeer iedere week een keer op pad te gaan, maar deze week maak ik een uitzondering. Heb 2 weken vakantie, dus tijd genoeg om door de stad te slenteren.

Onderweg bij de C&A de plek waar de man zittend op een bankje stond, een slaper neergelegd. Een mevrouw met haar dochter herkenden mij. Een gesprek gevoerd over de miniaturen en hoe leuk ze het vinden. Toen ze vroeg of ik ze liet staan, heb ik verteld, dat er een route is die ze kunnen lopen. Ze reageerde enthousiast.

Daarna verder gaan wandelen. Ik zag mensen foto staan nemen in de Bagijnestraat van de miniaturen op het hek en verderop in de straat. Met een grote glimlach op mijn gezicht ben ik verder gelopen.

Aangekomen op de Weerd, viel mijn oog op de plek naast het raam van Double B. Heb een stel geplaatst zittend op een bankje, die worden gefotografeerd. Drukke straat. Meerdere mensen die stopten. Of mensen die in het voorbij lopen tegen elkaar hoor zeggen, dat is de man met de miniaturen. Die was een paar keer op tv. 🙂
Gesproken met de eigenaar van Big Ben. Hij was al een paar keer langsgelopen. Dacht dat ik veel foto’s maakte van de gevel vanwege beschadigingen. Toen hij de miniaturen zag, herkende hij het.

Daarna mijn weg voortgezet. Grote Kerkstraat, Breedstraat, Groeneweg, de Pijlsteeg naar het Zaailand. Fiets gepakt.
Toen ik vijf minuten later door de peperstraat fietste schoot mij te binnen, dat ik door de Oude Oosterstraat moet lopen. Daar zitten vast leuke plekjes om een miniatuur te plaatsen. Had de plek snel gevonden.

Een straatmuziekant geplaatst. Tijdens het nemen van de foto’s bleef een ouder echtpaar staan. Ze vroegen waarom ik de muur fotografeerde. Voordat ik iets kon zeggen, hoor ik de man zeggen; Wat grappig, er staat een miniatuurpoppetje op het randje. Ze wilden weten waar ze de foto’s konden vinden. Heb ze mijn visitekaartje gegeven. Ze wensten mij heel veel succes met het project. Heb ze bedankt voor het gesprek.

Er stopte een meneer, hij zei, ik zag je van de zijkant en dacht is dat hem of niet. Toen je omdraaide herkende ik je. Ik luister altijd aandachtig naar de mensen die een gesprek aangaan. Ondertussen kwam een bekende Leeuwarder, eigenaar van het Wap langslopen. Mooi om te horen hoe mensen praten over de miniaturen en het project.

Het was weer een mooi middagje in de stad!