Hofplein

Hofplein

De afgelopen maanden was ik ongeveer 8 keer op de plek gestopt, foto’s gemaakt en weer doorgelopen.  

Ik had in gedachten om een bruidspaar en gasten te plaatsen. Maar zeg nou zelf, zou jij een fotoreportage op een plek gevuld met zand, stof en spinnenwebben willen.! ?
Heb thuis de gemaakte foto’s bekeken. Aan de hand van een aantal doosjes met miniaturen, viel de keuze op een zestal klimmers.

Vandaag wederom een mooie zonnige dag. Een prachtige dag om op pad te gaan.
Zoals gebruikelijk eerst een cappuccino bij DE Cafe gehaald.  
Daarna mijn weg vervolgd.
Eerst controleren of de miniaturen op de Oude Oosterstraat en de Weerd nog op hun plek stonden. Ze stonden nog op hun plek.

Aangekomen op het Hofplein een doek gepakt en zoals gebruikelijk de plek schoonmaken.  Want het is vervelend, als je de miniatuur erop plakt en vanwege stof of zand er af valt.

De eerste miniatuur bleef direct plakken. Kwam er wel achter, dat de pincet en het prikkertje goed van pas kwamen.  De grote handen pasten niet tussen de regenpijp en de plek waar de miniaturen moesten hangen.

Toen ik bezig was om de tweede op de muur te plakken, zag ik in mijn ooghoek een witte auto met rood en blauwe strepen aan komen rijden. De auto stopte achter mij.
Hoor een persoon vanuit de auto zeggen; wat bent u aan het doen meneer.
Ik draai mij om en zie een agent zitten in de auto.
Ik: Ik plak miniaturen op de muur.
Agent: Oh ik zie het al u bent de man van de miniatuurpoppetjes, kom ik vaak tegen op Facebook.
Ik: Dat klopt. Hier hebben jullie mijn kaartje.
Agent: Dank je wel en succes!

Mijn collega Mirjam kwam enthousiast aanlopen. Zag het miniatuurtje en zei; ik heb de primeur ? Ze heeft een foto van mij gemaakt. Zie galerij foto 1.
Er kwam een stadstoer van A Guide to Leeuwarden aangelopen. Die bleven staan bij het beeld van Willem Lodewijk van Nassau-Dillenburg voor een groepsfoto en het verhaal over hem.

Twee toeristen liepen naar mij toe. Ze spraken mij in het Engels aan. Ze hadden tijdens de stadstoer een aantal locaties gezien en vonden het fantastisch wat ik doe. Ze kwamen uit Hamburg en waren het weekend in Leeuwarden.  
Veel toeristen gesproken tijdens plaatsen van de miniaturen.

Ik was om 13:00 uur begonnen en was rond 15:00 uur klaar. Had ook in 20 minuten gekund, maar wanneer toeristen of bewoners van de stad stoppen om te kijken wat ik aan het doen ben, dan neem ik graag de tijd om te praten.
Leuk en fijn om te horen, dat ze Leeuwarden een mooie stad vinden en dat ze deze zomer nog een keer terugkomen. En dan de Miniature_People_Leeuwarden route gaan lopen.

Afgelopen week 4 nieuwe locaties toegevoegd aan het project.  

Voor de mensen, die vandaag een wandeling gaan maken en de Miniature People Leeuwarden route willen lopen of een stadswandeling maken met A Guide to Leeuwarden. Heel veel plezier en geniet van het mooie centrum van de stad. ?