Op bezoek bij familie en vrienden

De afgelopen weken meerdere foto’s voorbij zien komen op social media van de miniaturen. Vandaag zelf de spullen gepakt.

Bakje cappuccino bij het DE Cafe, contactloos, gehaald.  Werkt altijd inspirerend. Daarna naar de Westerkade gelopen. Foto’s gemaakt van de omgeving. Leuke plekken ontdekt waar ik miniaturen kan plaatsen. Een duiker als test geplaatst. Maar het waaide te hard om deze permanent te laten staan. Binnenkort opnieuw bekijken hoe ik deze ga plaatsen. Voor alles is een oplossing.

Door de Haniasteeg richting de Nieuwestad. Bleek het echtpaar, dat in de muur staat, aan de wandel te zijn. Denk dat ze onderweg de weg zijn kwijtgeraakt. Nieuw echtpaar geplaatst.

Terwijl ik bezig ben herkennen mensen mij en vragen of ik weer nieuwe miniaturen plaats. Mooi om te zien hoe het project leeft.

Door de Kleine Kerkstraat naar de Bagijnestraat. Met de bewoonster van één van de panden gepraat.  
Er stopte een vrouw en een man en achter in het zitje hun zoontje. Het jochie kijkt naar de miniaturen.  Zijn vader zegt tegen mij. Hij is groot fan!. Jochie glunderde.
Leuk om te zien, dat volwassen en kinderen genieten.

Daarna mijn wandeltocht voortgezet. Ik wilde vandaag nog een paar miniaturen plaatsen. Ik was meerdere malen door de Sint Jacobosstraat gelopen de laatste maanden, maar kon geen geschikte plek vinden.

Loop ik de slager voorbij, zie ik op het hoekje Auckamastraatje/Sint Jacobsstraat een toffe plek.
Tegenover de Treinpassage. De Treinpassage is de winkel waar ik mijn eerste modelbouwfiguurtjes heb gekocht.
Mooi moment om de miniaturen te plaatsen die op weg zijn naar familie en vrienden, die in de Treinpassage wonen.  Eerst kwam Fred van de Treinpassage kijken en daarna Rene de eigenaar. Ze vonden het top.

Waar maanden geleden mensen vreemd keken naar wat ik aan het doen was, stoppen mensen nu en zeggen, wat tof je hebt weer een nieuwe tafereeltje geplaatst.