Haniasteeg

Afgelopen week schreef ik het verhaal over de verdwenen miniaturen. Hartverwarmende reacties heb ik gehad.
Het geeft een boost om op zoek te gaan naar locaties voor de miniaturen.

Vanmorgen opgestaan met het idee, dat ik vandaag ga genieten van een wandeling door de stad.
De camera, lijm, miniaturen in de rugzak gedaan. De lunch genuttigd en daarna op de fiets naar de binnenstad.
Aangekomen in de binnenstad een cappuccino bij het DE Café gehaald. Onderweg genietend van de cappuccino, schieten er vaak ideeën te binnen.

Ik liep de Haniasteeg in en mijn oog viel op het metselwerk op de muur.  Er zaten gaten tussen de stenen en het metselwerk. De rugzak opengedaan. Het doosje met diverse miniaturen gepakt. Gelukkig had ik vanmorgen 2 wandelaars in het doosje gedaan.

Het was even zoeken naar de juiste plek in de muur.
Miniatuur plaatsen, foto maken. Kijken op het scherm. Nee, dit is niet de juiste plek. Opnieuw de stappen doorlopen. Na tien minuten de juiste plek gevonden.

Terwijl ik bezig was met foto’s maken kwamen Chris en Lena aanlopen. Zij zijn bewoners van de Haniasteeg en fan van het project. Gezellig mee gesproken.

Een paar minuten later kwamen twee dames en een heer de steeg in wandelen. Ik hoor één van dames  de andere twee zeggen, dat is de meneer van de miniaturen. Toen ze dichterbij kwamen, zeiden ze, wat cool hij heeft nieuwe geplaatst.  

Later kwam Kevin van A Guide to Leeuwarden langs met toeristen. Hij vertelde de toeristen het verhaal van de Miniature People Leeuwarden en de route. Men was een aantal onderweg tegengekomen.
Een aantal mensen wilde mij samen met de net geplaatste wandelaars op de foto. ?

Het blijft mooi, dat ik met het tafereel misschien 20 a 25 minuten bezig ben, maar ondertussen tussen de 2,5 en 3 uren op de locatie ben. Ik neem de tijd om met mensen te praten. ?

Het was weer een geslaagde middag.

Dit vind je misschien ook leuk...