Onderhoud

Ik liep al langer met idee rond om de stickers te vervangen. Het idee was om de stickers te gaan vervangen door bordjes van kunststof , zodat het een nettere uitstraling krijgt en duidelijker een geheel vormt. De stickers laten los of vliegen de straat over. Hierdoor is het moeilijker om de taferelen te vinden.

Meerdere bordjes laten ontwerpen door Anne Hoekstra. Kreeg de ontwerpen via de mail binnen. Een keuze gemaakt, maar de bestelling nog niet laten plaatsen.Ik was eerst benieuwd naar hoe de eigenaren en/of bewoners van de panden, waar de miniaturen staan, erover denken.
Een artikel op Welkom in Leeuwarden. Via een e-mail of via Messenger of een brief naar de bewoners en eigenaren van de panden.
Binnen anderhalve week had ik van 22 eigenaren of bewoners een positief bericht. Later waren dat er 30.
De bordjes besteld en afgelopen donderdag opgehaald.

Vanmorgen op pad gegaan, zoals altijd eerst een Cappuccino gehaald bij het DE Cafe. Had een afspraak met Heleen Kerkhof om 10:45 uur. (Daarover later deze week meer)
Het was 9:45 uur, ik had nog tijd om een aantal stickers te vervangen door een bordje. Haniasteeg, Bagijnestraat. Daarna naar de afspraak gegaan.|

Na de afspraak mijn weg vervolgd door de binnenstad. Onderweg met veel mensen gesproken. Mooi leven heb ik ook 🙂

Raakte in gesprek met een man en zijn vrouw over het project. Hij zei, dat is ook leuk voor het pand van Humprey’s. Ik zei; daar staat een tafereel in de muur tussen Humphreys en de Apple Store. Bleek hij de eigenaar van Humphrey’s te zijn. Direct gevraagd of ik een bordje mag neerhangen. Dat is prima was het antwoord.
De saxofonist in de Oude Oosterstraat was zijn saxofoon kwijtgeraakt. Vervangen door een straatmuzikant met een accordeon.
Op de Nieuwestad, bij Humphreys, bleek de straatmuzikant de afgelopen maanden niet goed doorgekomen. Deze vervangen door een andere straatmuzikant.
Terwijl ik bezig was, stond er een rij met wachtende voor de Apple Store. Nieuwsgierig keken de mensen wat ik aan het doen was. Later kwam de medewerker van de store informeren of ik een nieuwe aan het plaatsen was. Hij vertelde dat er regelmatig mensen stoppen en het miniatuurtje zoeken en er een foto van maken.

Om half 3, de 30 ste locatie (Vijzelstraat) voorzien van een nieuw bordje. Toen was het tijd om naar huis te gaan.
De komende week ga ik de laatste 9 locaties voorzien van een nieuw bordje.

Het was weer een heerlijke dag.

Alle eigenaren en bewoners van de panden en de Gemeente Leeuwarden hartelijk dank voor de medewerking. 🙂
Anne Hoekstra bedankt voor het ontwerp en de bestelling van de bordjes.

Dit vind je misschien ook leuk...