Voormalig loco-burgemeester bekijkt ‘zijn’ muurschildering:

Twee weken geleden kreeg ik een bericht van Heleen Kerkhof met een vraag/ verzoek.

Hé Michel, wethouder Sjoerd Feitsma vertrekt. Op 3 juli 2020 is zijn afscheid. Er komt een graffiti kunstwerk op de noordkant van het gemeentehuis.

Ik zou t vreselijk leuk vinden als ergens een op hem lijkend poppetje zou komen te staan, kijkend naar dat kunstwerk, opgenomen in jouw route.

Dat lijkt mij een leuk idee.

Vorige week woensdag naar het Oldehoofsterkerkhof gereden en gekeken waar ik het miniatuurtje het beste kon plaatsen.
Ondertussen waren ze de muurschildering aan het maken. Het was nog niet klaar. Ik kijk altijd vol verbazing hoe een kunstwerk als, een muurschildering, tot stand komt.

Zaterdag 27 juni 2020 met Heleen afgesproken bij de Oldehove.

De miniaturen erbij gepakt. De keuze viel op de circus directeur. Het mooiste plekje was op een rand van de Oldehove. Miniatuur erop gezet, foto gemaakt en kijken of hij een goed zicht had op de muurschildering. Hij stond goed. Miniatuur voorzien van lijm en op de rand geplakt.
Ondertussen waren er toeristen gearriveerd bij de Oldehove. Heleen liet ze kennis maken met mijn project. Heb ze mijn visitekaartje gegeven. Een meneer zei, dat ze om 12:00 uur een stadswandeling hadden. Ik zeg tegen de meneer;  dan komt u langs een aantal van mijn miniaturen. ?

Ondertussen was de lijm onder de miniatuur droog. Foto’s gemaakt voor mijn blog en de route.

Voormalig loco-burgemeester bekijkt ‘zijn’ muurschildering:

Samen kijken we naar de zon (juni 2020)

De muurschildering, gemaakt door Roy Schreuder en Joram Roukes, is opgedragen aan de voormalige loco-burgemeester van Cultuur, dhr. Sj. Feitsma (februari 2014-juli 2020) door het stadsbestuur.

Het is hun diepe buiging voor het ‘sturen’ van de cultuur in Leeuwarden naar een hoog internationaal, meertalig en inclusief niveau.


Former Deputy Mayor looks at ‘his’  mural Together, we look at the sun (June 2020)

The mural, made by Roy Schreuder and Joram Roukes, was dedicated to the former Deputy Mayor of Culture, mr. Sj. Feitsma (February 2014-July 2020) by the City Board.

It is their deep bow of thanks, for ‘directing’ culture in Leeuwarden to a high international, multilingual and inclusive level.

Dit vind je misschien ook leuk...