De Nieuwe Oosterstraat

De afgelopen twee weken geen nieuwe taferelen op locaties geplaatst. Wel een aantal locaties opnieuw voorzien van miniaturen. Omdat ze waren verdwenen.  Het Douwe Egberts Café heeft op de tweede etage op het buitenterras zijn tafereel weer terug.

Het werd wel weer tijd om de stad in te gaan en op zoek te gaan. Toen ik op de fietst zat herinnerde ik me de e-mail van de eigenaars van de winkel Jouw Dagelijkse Kost in de Nieuwe Oosterstraat.

Op de Keizersgracht rechtsaf de Kruisstraat ingereden.  Op het kruispunt, Kruisstraat- Nieuwe Oosterstraat viel direct de muur van Pizzeria Amigo op. De uitstekende stenen, daar kan ik wel een tafereel op plaatsen.

Het viel mij op, toen ik een aantal maanden geleden in de Oude Oosterstraat de saxofonist aan het plaatsen was,  hoeveel mensen door de Oude Oosterstraat fietsen.  Er is een rijverbod tussen 9:00 uur en 21:00 uur voor fietsers en scooters. Hetzelfde geldt voor de Nieuwe Oosterstraat.
Ook ik fietste jaren geleden door beide straten ?

De keuze welke miniaturen ik wilde plaatsen was snel gemaakt.

Een persoon die door de Nieuwe Oosterstraat fietst en staande wordt gehouden door een agent.

Tijdens het plaatsen van de miniaturen kwam de eigenaresse van Jouw Dagelijkse Kost aangelopen. Enthousiast vertelde ze dat zij en de andere winkeliers het super leuk vinden, dat de Nieuwe Oosterstraat wordt toegevoegd aan de route. De eigenaar van De Wereld van Thee kwam naar buiten en vroeg zich af wat ik op de muur aan het plaatsen was. Toen hij ze zag staan vond hij het fantastisch.

De eigenaars van Jouw Dagelijkse Kost en de wereld van thee vertelden de klanten over de miniaturen op de stenen. De mensen kwamen daarna nieuwsgierig bij mij kijken.

Toen ik de spullen had ingepakt en op weg ging naar de volgende locatie, hoorde ik de eigenaresse van Jouw Dagelijkse Kost  tegen de klanten zeggen; hebben jullie onze nieuwe aanwinst in de straat al gezien.

Met een brede glimlach vervolgde ik mijn weg.

Dit vind je misschien ook leuk...