Drukte en complimenten


Wat een fantastische middag. Heb vanmiddag genoten van de mensen die mijn route aan het lopen waren. Alleen maar blije en vrolijke gezichten.

De kok bij het Fletcher hotel was eraf gevallen. Jammer genoeg kon ik deze niet meer vinden op de grond. Heb een andere kok geplaatst.
Terwijl ik bezig was, liepen 2 vrouwen en 2 kinderen langs. Ik hoorde ze tegen elkaar zeggen; de kok moet hier ergens staan!
Toen zagen ze mij bezig bij de muur van het hotel, kwamen naar mij toegelopen. Ik vertelde, dat ik een andere kok aan het plaatsen was.  

Een meneer wilde graag lezen wat er op het informatiebord stond, maar mijn jas hing over een gedeelte van de tekst. Zijn vrouw vroeg wat ik plaatste. Wees naar de miniatuur op de muur. Ik vertelde dat er door het centrum 40 taferelen staan, die inwoners en toeristen kunnen zoeken dmv een route.
Ze zei; zoiets hebben we in Zwolle niet. Wat uniek. Heb mijn visitekaartje gegeven. Toen ze wegliepen zei ze, dit is ook wel iets voor in Zwolle.

Ik heb mijn weg voortgezet. Ondertussen telefonisch contact gehad met een medewerker van de gemeente Leeuwarden, die over de rijksmonumenten gaan. Dit vanwege de kunststofbordjes, die ik daar op wil plakken. Dat komt helemaal goed.

Aangekomen bij Obe op het Oldehoofsterkerkhof. Ik loop de houten trap op, zie ik daar een poppetje staan. Verder niemand te bekennen op de trap.
Een miniatuurfotograaf ervoor geplaatst.

Ik heb een half uur gewacht tot iemand het poppetjes kwam ophalen. Mocht iemand het poppetje herkennen en missen en graag terug willen, ik heb haar meegenomen. Doe mij een pb.

Ik vond het genoeg voor vandaag.
Ik liep de Kleine Kerkstraat door en sloeg linksaf de Bagijnestraat in. Ik dacht wat is het hier druk. Begin van de straat tientallen mensen. Bij de Westerkerk tientallen, waar ik van dacht dat ze in de rij stonden. Feestje zeker bij dat restaurant. Volwassenen en veel kinderen .

Smartphone in de hand en van links naar rechts lopen. Stoppen bij de muur en de kinderen optillen en foto’s maken.

Normaal loop ik dan verder, maar ik vond het zo gaaf om de enthousiaste mensen te observeren. Ik zag de mensen blij zijn. Een mevrouw was samen met de dochter en kleinkinderen de route aan het wandelen. Zo mooi zei ze tegen haar kleinkinderen. Toen ze mij zag staan zei ik, wat ik normaal niet doe. Ik plaats de taferelen in het centrum van de stad. Vonden ze leuk, dat ze de man achter het project in levende lijve zagen.
Mensen bedankt voor hun enthousiasme en veel plezier gewenst met de wandeling.

Toen ik verder de straat in liep, kwam ik Christina (A guide to Leeuwarden) samen met een grote groep mensen tegen. Dit is de kunstenaar van het kleine poppetjes project. Gingen de mensen spontaan applaudisseren. Ik wist mij geen raad, ik werd er verlegen van.

De mensen bedankt voor het applaus.

Het was nog steeds druk in de straat. Een groep kinderen samen met hun ouders waren bij de kampeerders aan het kijken en foto’s aan het maken.
Met de ouders en de kinderen gesproken over de miniaturen. Ze vertelden trots welke ze hadden gevonden. Ik vroeg of ze miniaturen in de zijstraat ook hadden gevonden. Wezen ze naar de Bagijnesteeg. Ik zei de straat er tegenover staan ook 2 taferelen.

Kunt u met ons meelopen en aanwijzingen geven waar ze ongeveer staan.  Hier staan ze, hier staan ze, schreeuwden ze tegen de andere kinderen. Ze waren trots dat ze de miniaturen hadden gevonden.  

Een mevrouw was haar boodschappen aan het uitladen. In het voorbij lopen, zegt ze. Wat een prachtig project heb jij neergezet. Ik woon in de binnenstad en zie dagelijks mensen zoeken  naar de miniaturen. En als ze de miniaturen hebben gevonden enthousiast en blij reageren.

Mijn weg voortgezet. De Bagijnestraat waren nog mensen aan het zoeken. Een aantal mensen gesproken, die de route van Geo Caching  ( https://miniaturepeopleleeuwarden.nl/2020/06/10/geocoaches/ ) aan het volgen waren.

Het was een mooie middag.

Hoop waardering gekregen voor het project van de mensen waar ik meegesproken heb.

Ik waardeer de mensen die de route lopen of gaan lopen of het project volgen via social media. Zonder hen was dit nooit een succes geworden.

Hartelijk dank iedereen!

Dit vind je misschien ook leuk...