Niet op pad of toch wel op pad….!


Ik had mij voorgenomen om vandaag niet op pad te gaan. Maar om een uur of 12 begon het toch te kriebelen.
Eerst even gegeten. De rugzak gepakt. Rugzak staat altijd ingepakt voor vertrek inclusief de nieuwe set met pincetten, die ik maandag had gekocht bij de Treinpassage in de Sint Jacobsstraat. De pincet met het kromme uiteinde werkt het beste om een miniatuur te plaatsen.(dacht ik op dat moment)

Even  een rondje door het centrum te fietsen. Misschien dat ik iets zie waar ik een tafereel kan plaatsen. Ik zie altijd genoeg plekken, maar moet er iedere keer wel iets verzinnen wat daar kan staan.

Ik fietste over de Eewal  en ineens schoot mij te binnen, dat ik ongeveer 2 weken geleden een prachtig locatie had gezien in de Beijerstraat. Het Anna van Hannoverlaantje.
Ik had ene aantal foto’s gemaakt van de plekjes in en op de muur.

Mijn keuze viel op de uitstekende stenen. Het idee was om een miniatuur met pikhouweel te plaatsen. Tijdens het plaatsen vond deze het nodig om er tussenuit te knijpen. Heb nog op de grond gezocht, maar niet meer gevonden.

Ik dacht in de anonimiteit te staan op deze locatie (voor de boom).  Hier lopen niet zoveel mensen langs. Fout gedacht.  Henk van A Guide to Leeuwarden liep langs met toeristen.


Een nieuw plan maken om een scene te creëren.  Heb gelukkig altijd meerdere doosjes met miniaturen in de rugzak.
De keuze viel op Brandweerlieden in oranje beschermpakken.  Achter de boom vond ik een ideale plek voor ze. Hier viel ik zelf ook niet op. ?

Toen ik klaar was met plaatsen stopten een man en een vrouw. De vrouw zei tegen mij; ik was wel nieuwsgierig wat de man met de witte handschoenen aan het doen was.
Ze hadden deelgenomen aan de stadswandeling van A Guide to Leeuwarden. Ze hadden een aantal taferelen gezien in de stad en vonden het leuk dat ze nu konden zien hoe een tafereel tot stand komt.

Het was een geslaagde middag.

Dit vind je misschien ook leuk...