De wind

Dinsdag kreeg ik een bericht van de torenwachter van de Oldehove.
Sjoerd was weer verdwenen. Een bericht teruggestuurd, dat hij misschien op de grond was gevallen.
Kreeg een antwoord terug, dat hij inderdaad de sprong had gewaagd.
Aangegeven dat ik woensdagmiddag langs zou komen om hem weer op zijn plek te zetten. Sjoerd mocht voor straf de hele nacht doorbrengen in de kassalade. 🙂

Woensdag 13:00 uur 29 graden. Aangekomen bij de Oldehove. Roy was gearriveerd met een trapje.
Er stond een verkoelende wind. Hierdoor was het goed vertoeven op het trappetje. Sjoerd op zijn plek op de rand van de Oldehove geplaatst. De steentjes erom heen vastgeplakt. Nu staat hij stevig op zijn plek.

Vandaag is de temperatuur aangenamer om door de binnenstad te wandelen. Even een controleronde. Eerst een bakje koffie bij het DE Café. Onder het genot van een beker koffie de ronde begonnen.
In de Haniasteeg bleek er een mannetje van het onderzoeksteam te zijn verdwenen. Ik dacht dat begint “goed”
Onderweg kreeg ik een bericht binnen van Patricia, dat er een schilder van het hek was gevallen en dat ze het mannetje op de voor mij bekende plek had gelegd. Geantwoord; Ik ben in de stad, ben onderweg naar de Bagijnestraat. De schilder terug gezet op het hek.

Tijdens het terugplaatsen met mensen gesproken die de route aan het lopen waren. Ze gaf aan dat er in de Sint Anthonystraat geen bordjes hingen bij de miniaturen. Vreemd, want ik heb bij de miniatuur zittend op het bankje een QR code geplaatst, met toestemming van de eigenaar.

De andere locaties stonden alle miniaturen nog. Toen ik de Kleine Kerkstraat inliep waren René vd Kooi en Brons net klaar met een ruit plaatsen.
Een tweetal miniaturen geplaatst op de voorbumper met een visitekaartje van RK-Glas.

Ik vervolgde mijn weg. Ik was nieuwsgierig of het bordje er nog hing in de Sint Anthonystraat. Inderdaad, de QR code was eraf gehaald. Misschien iemand die zich stoort aan een bordje van 4cm bij 4 cm.

Mijn wandeling voortgezet. Controleren bij Obe en daarna de Oldehove. Obe zaten de miniaturen nog op hun plek.
Nu kijken of Sjoerd nog op zijn plek staat. Ik was een meter of 6 van de Oldehove verwijderd en ik zag dat er iets ontbrak. Ja hoor, Sjoerd was er weer verdwenen van zijn plek.
Nog gezocht op de grond, maar geen miniatuur te vinden.

Dit is de derde keer dat hij verdwenen is. Is het toch de wind die altijd tegen de Oldehove en vooral het punt waar de miniatuur staat/ stond waait. Of vind iemand het miniatuurtje leuk voor thuis.
Als zelfs montagekit niet helpt, dan weet ik het even niet meer. Ik heb nog één circusdirecteur op voorraad, maar het zonde om deze op dezelfde plek te plaatsen.
Komende dagen nadenken wat de oplossing is. Er schiet mij vast wel weer iets te binnen.

Morgen is het weer een mooie dag om te wandelen en op zoek te gaan naar nieuwe locaties.

Dit vind je misschien ook leuk...