Miniature People Leeuwarden Project 1 jaar

Wat is er veel gebeurd de afgelopen 12 maanden.

Michel, je bent een ‘reis’ begonnen, die avontuurlijker is, dan jij ooit had kunnen bedenken. Baukje

Het begon iets meer dan een jaar geleden met de annulering van de opnames van het programma Klokhuis van de NTR.

De bedoeling was dat ik een tafereel zou plaatsen met de miniaturen in Amsterdam, Den Haag of Utrecht. Later zouden dan kinderen langs de locatie lopen en de miniaturen zien staan.
Een paar weken later kreeg ik een e-mail. Het item Miniatuurfotografie was geschrapt.

Toen ik de volgende dag keek bij de reacties. Zag ik dat Bente van Berkum, Serge Hollander van o.a. Writers Block Leeuwarden had getagd. Hij reageerde dat hij een kennismakingsgesprek en een afspraak om te brainstormen zag zitten.

Afspraak gemaakt. Een paar dagen later een gesprek. Binnen een uur was het idee om miniaturen in de binnenstad te plaatsen geboren. Nu de uitvoering.

Een week later met de miniaturen en lijm de stad in gegaan. In de Bagijnestraat de eerste setting geplaatst. Backpackers die onderweg zijn naar de Oldehove. Tweede in de Haniasteeg geplaatst.

Ik ben in die week twee keer per dag langs gefietst om te kijken of de miniaturen er nog stonden. Conclusie niemand haalde ze weg. Vanaf dat moment iedere week de stad in om locaties te zoeken en miniaturen te plaatsen. Ik heb 44 taferelen de afgelopen 12 maanden geplaatst.

Een google map aan het project toegevoegd, zodat mensen een route konden lopen langs de verschillende locaties. In juni 2020 de stickers vervangen door QR code bordjes.

De stadgidsen van A Guide to Leeuwarden nemen een deel van de Miniature route mee in hun wandeling met toeristen.
Honderden mensen, jong en oud hebben de Miniature People Leeuwarden route gewandeld.
Inwoners van Leeuwarden die de route hebben gelopen.

Toeristen uit verschillende delen van Nederland komen naar Leeuwarden om de miniaturen te zoeken.
Toeristen die na de stadswandeling met A Guide to Leeuwarden nieuwsgierig zijn geworden en op zoek gaan naar de andere miniaturen.

Honderden foto’s, die mensen hebben genomen van de miniaturen, heb ik voorbij zien komen  op social media.
Tientallen berichten binnen van mensen die de Miniature People Leeuwarden gaan wandelen of hebben gewandeld.

Heel veel mensen gesproken tijdens mijn wandeling door de stad of terwijl ik bezig ben met het plaatsen van de miniaturen. Veel nieuwe mensen leren kennen.

Verschillende interviews gegeven. Omroep Friesland, Leeuwarder Courant, Leo Middelsé, Wijkblad Camminghaburen. Een item bij Man bijt Hond. Een item op de Instagram van RTL4. Helaas ging in juni 2020 de opnames voor BNN/ VARA 3 op reis niet door vanwege de Corona.

Sinds enkele weken zijn de mini mensjes onderdeel van de Fototours Leeuwarden van fotograaf Simon van der Woude. De VVV Leeuwarden wekelijks veel toeristen aan de balie krijgt met de vraag om informatie over het Miniature People Leeuwarden Project.
Vandaag een QR code bordje bij de VVV gebracht. Kunnen de mensen die informatie vragen de code scannen.

Er zijn in de afgelopen maanden ook miniaturen kapot gegaan of meegenomen. Dat weet je als je miniaturen in het straatbeeld plaatst. De kunst is om het negatieve om te zetten in positieve energie.
De toffe reacties die ik krijg geven mij iedere keer positieve energie.  

Vanmorgen nummer 44 geplaatst. Op de hoek Gouverneursplein / Grote Hoogstraat.

Ik heb genoeg ideeën voor de komende weken en maanden.  Er komt sowieso iets leuks aan de komende week/weken. Hou mijn website en social media in de gaten.  

Nooit verwacht of durven dromen, dat het project zo’n succes zou worden.

Iedereen bedankt!

Dit vind je misschien ook leuk...