Het mysterie van de deur

Gisteren ontving ik van Henk ( A Guide to Leeuwarden) via Messenger een foto van de regenpijp in de Ipe Brouwerssteeg. De miniatuur stond niet meer op de rand en het QR code bordje is verdwenen.
Ik keek naar de foto en stuurde terug dat er achter de regenpijp waar de miniatuur staat geen deur zit.  Hij heeft een nieuwe foto gemaakt en naar mij gestuurd.
Wat blijkt ze zijn het pand aan het renoveren. Ze hebben in de muur twee deuropeningen gezaagd. Hierdoor zijn de miniatuur en het bordje verdwenen.

En nu? Ga ik een miniatuur op dezelfde plek zetten of een regenpijp eerder in de steeg. Ik ging voor de laatste optie.

Vanmiddag naar de Ipe Brouwerssteeg gefietst. Mijn idee kon direct de prullenbak in. De locatie waar de miniatuur stond was niet bereikbaar door de auto’s van de werklui. Ik dacht, dan fiets ik over de Nieuwestad naar de steeg. Helaas de steeg was aan deze kant afgesloten.

Ik had mijn zinnen gezet op het plaatsen van een nieuw tafereel in de steeg, want anders is de route niet compleet.

Mijn fiets naar de bewaakte fietsenstalling op het Zaailand gebracht. Bakje cappuccino gehaald bij het Douwe Egberts Café. Daarna naar de Ipe Brouwerssteeg gelopen. Ik ben nog geen 10 meter in de steeg of mijn oog valt op de ruimte tussen twee muren.

Ik had vanmiddag voordat ik de stad inging een zakje vol mos van de keien in de tuin geschraapt, voor het geval ik dat nodig mocht hebben. Het zakje met mos in de rugzak gedaan.

Toen ik voor de muur en de opening zag, wist ik wat voor tafereel ik wilde maken.
Eerst met een kwastje het zand en gruis weg geveegd. Daarna lijm op het cement gesmeerd. De miniatuur geplaatst. Om de miniatuur heen de mos verdeeld.  De tweede miniatuur erbij gezet. Extra mos toegevoegd.  

Daarna naar de Nieuwe Oosterstraat gefietst. In een reactie op het bericht van afgelopen dinsdag stond dat de fietser los lag.

Aangekomen op de locatie, zag ik dat de fiets en de agent nog overeind stonden. De fietser hing naast de fiets. Het armpje hing nog aan de muur.  Vastgeplakt en het tafereel is weer  compleet.

Het was weer een leuke creatieve en gezellige middag.

Foto’s van de regenpijp en daarachter deur zijn gemaakt door Henk Leutscher.

Dit vind je misschien ook leuk...