Locaties

Heb de afgelopen week één bericht ontvangen, dat er een tafereel was beschadigd. Deze heb ik woensdagmiddag tussen twee afspraken door hersteld. Ik had meerdere berichten ontvangen over de 2 miniaturen en een rugzakje dat aan de muur hangt in de Bagijnestraat.
Er stonden een paar maanden geleden 3 poppetjes. Alle 3 zijn verdwenen. Alleen het rugzakje hangt er nog . Had 2 nieuwe poppetjes geplaatst en het rugzakje laten hangen.

Vandaag een controleronde, taferelen spinnenweb vrij maken en zoeken naar locaties om nieuwe taferelen te plaatsen.

Tijdens de ronde zag ik dat een aantal taferelen hersteld moesten worden.

– Westerkerk stond een poppetjes die verbleekt was. Vervangen voor een  ander poppetje.
– Nieuwe steeg was het mandje van de schoorsteenveger naast het mannetje gevallen.
– Een aantal taferelen schoon spinnenweb vrij gemaakt met een blaasbalgje.

Toen ik in de Bollemanssteeg de taferelen spinnenweb vrij had gemaakt, zag ik een mevrouw en twee kinderen staan. Ze zei, tegen haar kinderen, dat is de man van de miniaturen. Leuk gesprek gehad. Mooi om te horen dat mensen enthousiast zijn over het project.
Hen veel plezier en succes met zoeken gewenst.

In de Bagijnestraat het rugzakje verwijderd en een backpacker met rugzak geplaatst. Terwijl ik bezig was kwamen er meerdere volwassenen en kinderen langs, die op zoek waren naar de miniaturen. Kinderen rennend van het ene tafereel naar het andere. Ondertussen spotte ik een aantal leuke nieuwe locaties. Foto’s van gemaakt. Kan ik thuis kijken welke taferelen het beste passen bij de locatie. Ik wil voor 10 oktober 2020 de 50ste geplaatst hebben.

In de nieuw Oosterstraat gecontroleerd of het fietsje nog heel was. Kwam Nico langslopen, met hem gesproken. Er liepen ondertussen meerdere mensen langs. Een mevrouw bleef staan en keek vol verbazing naar het tafereel op de steen. Ze vertelde dat ze nog niet zolang in Leeuwarden woonde en de stad aan het verkennen was. Ik vertelde haar over de routekaart, die wilde ze graag hebben. Binnenkort gaat ze de route wandelen.

Nog even een praatje gemaakt met Monique van Jouw Dagelijkse Kost. Vanuit de winkel heb je een goed uitzicht op het tafereel met de fietser en de agent. De mevrouw, die ik eerder was tegengekomen in de Bollemanssteeg, was bij het tafereel aan het kijken. Ze  kwam naar de winkel lopen. Haar zoontje had ontdekt dat het stuurtje van het fietsje was afgebroken.
Het stuurtje weer op het fietsje geplakt. JD Ravesteijn was samen met zijn kinderen vanuit de winkel bij ons komen staan.  Gesproken over van alles.

Daarna dag tegen Monique en tegen JD hoi gezegd.
Samen met de mevrouw en de 2 kinderen naar het volgende tafereel op de Druifstreek gelopen. Verteld over het tafereel en over de route. Zij gingen verder op zoek naar het volgende tafereel en ik op weg naar de TreinPassage. 
Toen ik in de winkel stond kwamen twee mensen binnengelopen met een routekaart in de handen. Mogen we je iets vragen? Het plassende mannetje hebben we niet kunnen vinden. Ik zei waar deze verstopt staat. Ze zijn daarna teruggelopen naar de straat waar het mannetje staat te plassen.

Bij de Treinpassage een aantal tweedehands mini boompjes en twee bodembedekkers (hoog gras en laag gras)  gekocht.  Wanneer het slecht weer is, kan ik thuis knutselen.

Op de terugweg naar de fietsenstalling nog even controleren of het poppetje bij de Westerkerk nog stond. Zag een aantal vrouwen druk het tafereel bij de Westerkerk fotograferen. Met de dames gesproken. Ze genoten van de taferelen.

Het was weer een geslaagde middag. Heel veel leuke mensen gesproken en vier keer op de foto geweest.


Dit vind je misschien ook leuk...