Druifstreek

Gisteren had ik een dag vrij. Ik had in gedachten om de fiets te pakken en naar de binnenstad te fietsen.
De rugzak had ik donderdagavond ingepakt met de benodigde miniaturen en de camera.  
Op het laatste moment besloten om niet op pad te gaan. Eerlijk gezegd ook niet veel zin om in de drukte van Black Friday terecht te komen.
In plaats van een rondje binnenstad,  een rondje om de wijk Camminghaburen gewandeld.  Het gaat iedere week stap voor stap beter.

Vanmiddag na de lunch de moed verzameld en op de fiets naar de binnenstad gegaan. 
Twee weken geleden had ik het tafereel op de Druifstreek voorzien van een nieuwe miniaturen, maar het tafereel is vatbaar voor vernieling. Te zichtbaar in het straatbeeld.

Ik heb het tafereel op de Druifstreek vandaag verhuisd naar een beschutte plek.
Er liepen veel mensen langs. Sommige bleven staan en vroegen wat ik aan het doen was. Uitleg gegeven over het project. Anderen herkenden mij en vroegen hoe het mij ging.

Later kwamen een meneer en mevrouw langslopen en bleven staan. De mevrouw vroeg: ben je een nieuw tafereel aan het plaatsen? Ik vertelde dat ik het tafereel verplaatst had naar een betere locatie.
Ze zagen af en toe foto’s voorbij komen op internet en volgden op die manier het project.

Ik was ondertussen drie kwartier op pad. Het was tijd om de spullen in te pakken en naar huis te gaan. Maar niet voordat ik nog even bij
Jouw Dagelijkse Kost in de Nieuwe Oosterstraat langs ben geweest.  Gezellig met Monique bij gekletst. Je gaat altijd met een goed en positief gevoel weer de winkel uit.
Er kwam een  klant de winkel binnen, toen  was het voor mij tijd om naar huis te gaan.

Het was dan niet een hele middag de stad in, maar dit uur voelde goed.

Dit vind je misschien ook leuk...