Ronde

Vanmiddag mijn controlerondje langs alle taferelen gelopen.

Begonnen in de Vijzelstraat. Toen ik de straat inliep zag ik twee volwassenen en een kind zoeken naar het tafereel. 

Ik raakte aan de praat. Ze liepen de Geo Caches route. Ze waren enthousiast. Ik vertelde, dat er naast de 5 taferelen die in de labcaches zitten er nog 44 verspreid staan in de binnenstad.  Ze scande de QR Code en zocht de route erbij. Heb ze veel plezier gewenst met de wandeling.

Alle taferelen tussen de Vijzelstraat en de Oldehove waren allemaal compleet. Bij de Oldehove zag ik een mevrouw en haar zoon het tafereel van the former Deputy Mayor of Culture, mr. Sj. Feitsma fotograferen. Ze kon er niet helemaal bij. Maar het lukte toch om de foto te maken. Met mevrouw gesproken en heb haar en haar zoon verteld over het project en over de blog die ik schrijf wanneer ik een middag op pad ben geweest. U kunt u zelf terugvinden in de blog vanavond. 🙂

In de Haniasteeg was een mijnwerker los. Vastgeplakt en mijn weg vervolgd. De laatste halte was de Nieuwe Oosterstraat. Monique van Jouw Dagelijkse Kost had een bericht gestuurd, dat de politieman los was geraakt. Ik zelf vermoed dat de fietser na vijf weken klaar was met wachten en hem een zetje heeft gegeven, maar de ware reden komen we vast niet achter. Heb de agent teruggezet op zijn plek.

Een mevrouw, die uit de winkel kwam lopen, vroeg of ik een tafereel op het Jacobijnerkerkhof wil plaatsen. Ik ben een aantal keren wezen kijken vertelde ik haar, maar nog niet aan toegekomen om te plaatsen. Ze glimlachte en liep verder.

Met Monique het tweewekelijkse gesprek gehad. Marcel van A Guide to Leeuwarden was ook in de winkel samen met een mevrouw. De mevrouw deed een leuk voorstel met betrekking tot het project. Daar kom ik later wanneer er bekend is op terug.

Het was weer een paar leuke, gezellige uren in de stad. Tientallen mensen met een  routekaart of smartphone, die verspreid over de binnenstad op zoek waren naar de taferelen. Dit is waarom ik het doe.

Toen ik thuiskwam kreeg ik een app van mijn broer. Een artikel uit de Magazine Fam. van De Friesland. Vind het altijd verrassend, ook na 15 maanden, als ik het project in een blad of krant zie staan.

Dit vind je misschien ook leuk...