Eerste ronde in 2021

Gisteren de weersvoorspellingen gekeken, die waren prima voor vandaag.
De spullen ingepakt. Camera, miniaturen, zakjes met mos en tuinaarde.

Een aantal miniaturen waren in de afgelopen week los gegaan en een aantal waren klaar met de regen en de kou en hebben een ander onderkomen gevonden.
Gelukkig heb ik bijna van iedere miniatuur een kloon.

De planning was rond tien uur op pad te gaan. Want ’s morgens is het rustig op de route. Eenmaal buiten voelde het koud aan. Nog geen zon en de straat was nog nat. Dan kan ik wel naar de stad fietsen met de miniaturen, maar vastplakken wordt geen succes. Over twee uren nog maar eens voelen hoe het buiten is.
Om 12 uur was de straat droger dan om 10 uur.

Naar de stad gefietst. Eerste locatie was de vijzelstraat. Ik had afgelopen week een bericht gekregen van twee kinderen van 11 jaar. Ze hadden een poppetjes losgetrokken en boden hun excuses aan.  Wat is de schade?  Vergoeding hoeft niet, de excuusmail vond ik echt tof.
Ik was er woensdag langsgefietst en zag, dat door de storm van vorige week zondag het mos en de modder weggewaaid waren.  
Het tafereel voorzien van een nieuw poppetje en een boom in de herfst. Man kijkt aandachtig naar het boompje. Nieuwe modder en mos toegevoegd. Zo kan het er weer even tegen. 
Een collega kwam net aanlopen met zijn vrouw en kinderen. Ze liepen de GeoCaching.

De volgende stop was de Bagijnestraat. De bouwvakker met drilboor was op vakantie gegaan, maar niet teruggekomen. Gelukkig zit het werken met een drilboor in de familie. Vanaf vandaag heeft zijn tweelingbroer het overgenomen. Mocht zijn broer toch nog terugkomen, dan is er genoeg ruimte op de muur.
Ik was net klaar met plaatsen toen ik kinderen hoorde schreeuwen en juichen. We hebben er weer één gevonden. De ouders liepen er met een glimlach achter.  
Toen ik met de mensen aan het praten was, kwamen er mensen om de hoek gelopen. Zij zagen dat r meerdere volwassenen en kinderen stonden en keerden om. Ze wachten om de hoek. Toen mensen waar ik mee had staan praten de route vervolgende, kwamen de mensen met kinderen, die stonden te wachten de hoek om.  Was goed om te zien dat iedereen rekening met elkaar hield.
Tijdens de gesprekken met de kinderen kwam naar voren, dat er verderop op het hek geen poppetjes stonden. Er hangt een briefje met de tekst: “De miniaturen staan er morgen weer” Ik vertelde, dat ik vandaag op het hek nieuwe poppetjes neerzet.  Vonden ze geweldig.

Van de monniken was er één verdwenen. Het QR bordje was eraf gevallen. De andere monnik was gelukkig gered door Patricia. De bewoonster van het pand.
De monniken teruggeplaatst. Het hek aan de andere kant van het pand was het poppetje ook aan de wandel gegaan. Een nieuwe geplaatst. Het poppetje kijkt uit op de Nieuwesteeg.
Er liepen toen ik bezig was veel mensen met een routekaart enthousiast te zoeken naar de miniaturen. Een aantal mensen op weg geholpen met zoeken. Later kwamen ze teruglopen en herkende mij dan van de foto achter op de routekaart.

Doorgefietst naar het Oldehoofsterkerkhof.  Even bijkletsen met Renuka van Ut Streekie.  Bewondering voor deze vrouw. Een goedlopende winkel in Leeuwarden, tijdens de Coronacrisis een tweede winkel openen in St Anna, die ook goed loopt. Binnenkort een derde zaak in Dokkum.  Daar neem ik mijn petje vooraf.  Dat wordt ook een succes.

Ik had nog twee locaties waar ik nog een aantal moest vastzetten. De Wolvesteeg en de Haniasteeg.

In de Haniasteeg liepen meerdere mensen met kinderen te zoeken.  De kinderen hadden veel vragen.
Maakt u de poppetjes zelf?
Waar koopt u de poppetjes?
Hoeveel poppetjes staan er op de route?
Welke vind u zelf het leukste?
en zo waren er nog vele vragen.
Aandachtig luisterden ze naar mijn antwoord en het verhaal.

Toen ik naar huis fietste schoot mij te binnen, dat het tafereel bij de Blokhuispoort het schermpje smerig was en ik deze moet vervangen. Toen ik het schermpje bekeek viel het nog mee.
Toen ik mijn weg wilde vervolgen hoorde ik kinderen aan de overkant roepen. Daar is de meneer van de poppetjes.  Ik keek en herkende de kinderen en volwassen van eerder deze middag.
Ze hadden de hele route voltooid.

Het was een gezellige en fantastische middag. Jong en oud zien genieten van de gevonden taferelen.
Mensen uit verschillende woonplaatsen in Nederland die de route hebben gelopen. Onder anderen
Katwijk, Hillegom en Sneek.

Voor de mensen in Katwijk. Wanneer jullie miniaturen gaan plaatsen in Katwijk, dan kom ik zeker een dagje naar Katwijk.

Iedereen bedankt voor het wandelen en de leuke gesprekken.

Dit vind je misschien ook leuk...