Genoten

Vandaag stond mijn ronde door de binnenstad op de planning.

Er waren een aantal miniaturen los gegaan. Op het hek in de Bagijnesteeg was de monnik en de uitkijkende man gevallen. In de Ipe Brouwersteeg was van het tafereel “Wandelen in de bergen” stond een miniatuur los.

Ik had afgelopen week vier nieuwe fietsers (tweedehands) gehaald. Onder de fietsen was een versteviging bevestigd. Dat bracht mij op het idee, om de monnik en de uitkijkende man ook te voorzien van een voetstukje dezelfde kleur als het hek te schilderen.

Vanmiddag eerst gestopt in de Vijzelstraat. De tuin weer voorzien van nieuwe aarde en mos. Hebben de mannen en vrouw de komende weken genoeg te doen in de tuin. Leuk gesprek gehad met de eigenaresse van Meet mister Fred.

Daarna naar de Ipe Brouwersteeg gefietst. De wandelaar weer vastgeplakt en de het tafereel voorzien van nieuwe mos.

In de Haniasteeg stond alles nog op zijn plek. Alleen een straatreiniger stond scheef. Ik vermoed dat hij tijdens het vegen een halfvol blikje bier heeft gevonden en deze leeggedronken. Er lag namelijk een blikje Heineken verderop in de steeg. Na weken straatvegen mag hij af en toe best uit de ban springen.

Ondertussen zag ik mensen met een routekaart in de handen, de muren afstruinen op zoek naar de miniaturen. Die momenten kan ik zo van genieten.
Met verschillende wandelaars gesproken. Twee heren liepen zonder routekaart. Ze hadden thuis de kaart bestudeerd en liepen de route door op de QR bordjes te letten.
De veel gehoorde zinnen waren: Het is een heerlijk uitje tijdens de Coronacrisis.

Ik vervolgde mijn weg richting de Bagijnestraat. Er lagen een aantal backpackers om. Beide weer overeind gezet. Ondertussen kwamen de man en vrouw die ik in de Haniasteeg tegenkwam voorbij gelopen. Ik zei al; ik word achtervolgd 😊

De monnik en de uitkijkende man heb ik beide op het hek geplaatst. Het plakte beter met het voetstukje.

Laatste stop was de Nieuwe Oosterstraat. Ga altijd even een praatje maken bij Monique van Jouw Dagelijkse kost.

Twee weken gelden had ik een nieuwe fietsster en agent geplaatst, omdat het tafereel “fietser krijgt bekeuring”was verdwenen.

Ze had de afgelopen week de fiets en de agent teruggevonden, toen ze straat aan het vegen was.
De fietser was nergens te bekennen.

Ik vermoed, dat de fietsster is weggefietst en de agent heeft de achtervolging ingezet. Tijdens de vlucht is zij van de fiets gesprongen en hard weggerend. De agent heeft haar niet bij kunnen houden. Hij besloot om de fiets in beslag te nemen, hopende dat ze zich vrijwillig zou melden. Tot op de dag van vandaag heeft niemand zich gemeld voor de fiets.

Thuis aangekomen, kreeg ik een bericht van Monique.

“Dit geloof je niet… Tafereel foetsie en de qr code los op het muurtje?! In het kader van #hoedan?”

Weer een vluchtende fietser, die bang is voor de boete van de agent? Een fan van het project en graag een poppetjes thuis wil hebben? Iemand die het te koud op straat vindt voor de agent en de fietser? Ik zal het nooit weten denk ik. Misschien dat de agent en het fietsje deze week weer boven water komen. Wanneer ik tijd heb plaats ik weer een nieuwe fietser en een agent.

Het was weer fantastisch om te zien hoeveel mensen ik heb zien genieten van de taferelen.

Iedereen bedankt voor de leuke gesprekken en het wandelen van de route.

Ik plaats de taferelen. De bezoekers maken het project tot een succes!