Wandelen en herstel

Sinds een aantal maanden, wandel ik veel. Woensdag is één van mijn vaste wandeldagen. Ik dacht vanmorgen; waarom koppel ik het wandelen niet aan een herstelronde in de binnenstad. Bepakt met de rugzak om 9:00 uur naar de binnenstad gewandeld.

De afgelopen dagen kreeg ik berichten, dat er miniaturen naast de taferelen lagen.

De monniken en het uitkijkende mannetje hebben het zwaar. Viel mij afgelopen zaterdag op, kinderen komen rennend met hun vinger wijzend naar het hek. Stoppen te laat,waardoor ze het poppetje aanraken.
Het is zonde dat ze na het aanraken afvallen. Ik heb geen tijd om iedere dag de stad in te gaan om ze weer vast te plakken. Met regenachtig weer of kou kan ik de poppetjes niet op het hek bevestigen.

Een verzoek aan de ouders, begeleiders en de kinderen. Willen jullie op elkaar letten, wanneer jullie naar het tafereel lopen of wanneer jullie allemaal bij het tafereel staan, dat niemand de poppetjes aanraakt. Ik begrijp ook, dat het niet altijd mogelijk is, maar bij voorbaat dank.
Andere mensen willen graag ook een compleet tafereel bekijken op de route. Het is zonde dat kinderen gaan zoeken en het tafereel staat er niet meer.

Het tafereel “kinderen gaan naar school” in de Bollemanssteeg lagen de vader met het kind in de arm en een kindje met rugzak voor de andere kinderen. Bij het tafereel “dakloos” was het mannetje met het karretje losgeraakt. Door de Ciprianussteeg (foto 3) naar de Tweebaksmarkt gelopen. De “reiziger” was onthoofd. Het hoofd hing nog aan de steen, het lichaam stond er naast.
Heb ze alle drie hersteld. Voordeel met de drie taferelen is, dat ze onder een afdakje staan. De “reiziger” heb ik een nieuw poppetje geplaatst.

Vanmorgen tijdens het herstellen van de taferelen gesproken met meerdere mensen. Er liepen vanmorgen meerdere mensen met een routekaart.

Afgelopen zaterdag en zondag kreeg ik heel veel lieve en leuke berichten en reacties op mijn blog op social media. Ik heb een aantal eruit gepikt.

 1. Ik woon in de Bollemansteeg en het was gewoon echt druk dit weekend!
  Mensen moesten in de rij om de taferelen te bekijken.
  Echt zo leuk om te zien en horen hoeveel plezier men er aan/mee heeft.
 2. Michel, we hebben genoten van al je minimensjes en dieren!
  Leuk om te zien hoeveel grote en kleine mensen aan het genieten waren.
  Helemaal leuk om jou even gesproken te hebben! Dankjewel voor een bijzonder plezierige middag in Leeuwarden!
 3. Vandaag heb ik de route met mijn kleine grote vriendin Anna en haar moeder gelopen.
  Ze vond het ontzettend leuk en ze heeft heel veel foto’s gemaakt, zodat ze er een filmpje van kan maken. Tijdens het wandelen zijn we super veel gezinnen met kinderen tegen gekomen, die ook aan het speuren waren naar de ‘Mini Mensjes’, zoals ik ze maar heb genoemd voor vandaag 🙂. Wat een succes, Michel!

De komende week is het afwachten wat het met het weer gaat worden. Mocht het zaterdag droog zijn overdag, dan herstel ik de uitkijkende man en de monniken. Ik ben op zoek naar een oplossing om ze beter beschermd op het hek te plaatsen.

Aan iedereen die de komende dagen de route gaat wandelen. Heel veel plezier.

Dit vind je misschien ook leuk...