Mist

Zaterdag 27-02-2021

De dag begon mistig.  Gelukkig trok de mist op rond een uur of 10. 
Onder het genot van een beker koffie en een paprikatortilla, gevuld met kip, hüttenkäse en reepjes gele paprika, de Facebookpagina en Instagram bijgewerkt, e-mail beantwoord die via het contactformulier binnenkomen. Leuk om de reacties te lezen en te beantwoorden. Iedere dag komen er berichten binnen, die ik probeer dezelfde dag te beantwoorden. Lukt het niet, dan reageer ik de volgende dag.

Vandaag had ik een aantal herstelwerkzaamheden op de planning. Een relaxte hersteldag.

Nummer 9: De monniken en de uitkijkende man liggen iedere week naast het hek of worden meegenomen.
Nummer 12a: De Tuinman begint vandaag aan zijn eerste werkdag na 14 dagen verlof.
Nummer 28: De Fietser krijgt bekeuring plaats is eraf gevallen.

Naar de binnenstad gewandeld om 11:00 uur. In de Nieuwe Oosterstraat de fietser en de agent weer op hun steen geplakt.  Hopelijk dat de fietser deze keer netjes wacht tot de agent hem heeft bekeurd en niet weer het hazenpad kiest. Dan moet de agent weer in de achtervolging.
Gezellig gekletst  met Monique.
Ik had een bericht via Messenger gekregen van Jan, een maat. Ben je in de stad. Afgesproken, dat ik naar de Bagijnestraat loop. Door de Sint Jacobsstraat, naar het Hofplein en dan de Bagijnestraat. Althans, dat was de bedoeling. Ik zag een mevrouw en een meneer bij de regenpijp staan. Met de telefooncamera een foto maken van de bergbeklimmers. Ik vind het zo mooi om te zien, dat ik een lach op het gezicht krijg. De meneer keek in mijn richting. Kijkt daarna naar de routekaart in zijn handen en kijkt weer in mijn richting. Ik dacht loop verder, maar hoor hem zeggen: dit ben jij toch? Ja, zeg ik. Ze waren een weekend in Leeuwarden en kwamen uit Eindhoven. Leuk gesprek gehad.
Het was druk op het plein. Er liepen veel mensen met een routekaart in de hand te zoeken. Ik liep verder naar de Bagijnestraat. Toen ik de straat inliep zag ik hetzelfde beeld, als op het Hofplein. Het was gezellig druk met zoekende mensen. Jan stond bij het hek te wachten. Normaal loop ik de herstelronde alleen, maar vind het mooi dat hij vandaag meeliep. Hij zei,met dit weer binnen zit is ook niet fijn.

Er stonden volwassenen en kinderen teleurgesteld te kijken bij het hek. Patricia had de poster opgehangen, dat de miniaturen in de quarantaine zaten. Deze keer gelukkig niet voor lang.
Gisteren had ik met Patricia gesproken over de monniken en de uitkijkende man. Want het is niet leuk als iedere week de taferelen verdwijnen. Het leek ons een goed idee, om de poppetjes op de rand  in de muur te plaatsen. Vanachter het hek zijn ze nog steeds goed te zien.

De monniken en de uitkijkende man geplaatst.

Toen ik bezig was om foto’s te maken van de monniken vanaf het hek, stopte een mevrouw en een meisje. Ze zochten om de monniken. Ik wees naar de muur en vertelde waarom de monniken niet meer op het hek stonden. Het meisje vertelde dat de tuinman verdwenen was. Ik zei, hij heeft vakantie gehad. Hij gaat vanaf vanmiddag weer aan het werk. Ze glimlachte naar de mevrouw.

Een meneer liep langs en vertelde, dat er een figuurtje was omgevallen bij het kampeertafereel.
Komt goed uit, was in de buurt. Figuurtje weer overeind gezet. Daarna doorgelopen naar de Bagijnesteeg. De tuinman aan het werk gezet.

Ik had onderweg ook een aantal berichten binnengekregen, dat er bij 2 taferelen een figuurtje los was geraakt.  Mijn neef, eigenaar van de CEZZ had een bericht gestuurd. Een mevrouw een figuurtje in de Hoedemakerssteeg had gevonden en naar de winkel gebracht.
Het figuurtje opgehaald. Daarna naar de Hoedemakerssteeg gelopen. Ik wilde de steeg inlopen, maar er stonden ouders met de kinderen bij het tafereel. Toen zij verder liepen naar de aapjes, liepen er andere mensen de steeg in. Rustig gewacht en de boterhammen opgegeten. Toen het rustig was, het figuurtje weer naast het andere figuurtje geplakt.

Het was tijd voor een bakje koffie bij de Douwe Egberts. Ondertussen zag ik mensen zoeken naar het tafereel bij de Douwe Egberts. Ik heb uitgelegd, dat het tafereel op het balkon staat op de tweede verdieping. Dat ik deze week het tafereel verplaatst naar beneden. Heb inmiddels contact gehad met het Douwe Egberts Café.

Doorgelopen naar de Wolvesteeg, de figuurtjes met de paraplu weer vastgeplakt.
Ik was net klaar, kwamen een mevrouw en haar zoontje de steeg ingelopen. Ze vonden het super om de route te lopen en de taferelen te zoeken. 

In de Haniasteeg heb ik een mijnwerker weer vastgeplakt. De straatvegers waren onder toezicht van de wandelaars nog steeds druk aan het werk.  Zie foto.

Daarna de taferelen in de Bollemanssteeg, De Zak gecontroleerd. Nog even door de Bagijnestraat om te kijken of de monniken en de uitkijkende man nog op hun plek stonden. Ze stonden er nog.

Het was tijd om naar huis te gaan. Het was weer een toffe middag.
Jan dank je wel voor de gezelligheid.

Zondag 28-02-2021

Had een e-mail ontvangen, dat de agent in de Nieuwe Oosterstraat op de grond lag. Dat kwam goed uit, want ik was van plan om rond 14:30 uur te wandelen. Had nog geen route in gedachten. Nu wel.
Er waren een hoop mensen op zoek naar de fietser en de agent. Heb even gewacht en toen de agent op de steen bij de fietser geplaatst. Toen ik klaar was stonden er mensen te kijken. Enthousiast waren ze dat ze de poppetjes zagen staan.

Nog even een rondje door de stad gelopen. De figuurtjes die los stonden vastgeplakt. Mensen die druk aan het zoeken waren en hint gegeven in welke richting ze moesten zoeken. Daarna verder gelopen. 😊 Op weg naar huis.

De komende twee weken verlof van het werk. Kan ik mij concentreren op het project. Er staan mooie dingen te wachten. Binnenkort vertel ik daar meer over.

Bedankt iedereen voor de leuke gesprekken en bedankt voor het wandelen van de route.

Dit vind je misschien ook leuk...