Bekenden

Vandaag was de dag om de hele route te wandelen en kijken of de taferelen bijgewerkt moeten worden. Er wandelen veel mensen de route, dan sneuvelt er wel eens een poppetje.

Rugzak bepakt. Een aantal miniatuur auto’s,  de poppetjes, boterhammen, banaan en een appel. Rugzak omgehangen en de wandeling kon beginnen.

Eerste stop de Vijzelstraat. Het tuintje voorzien van nieuwe aarde en mos. Gesproken met een oud klasgenoot. Zij vertelde dat ze volgende week bezoek krijgt uit Rotterdam , dat de route voor hen ook leuk is om te wandelen. Heb ze alvast veel plezier gewenst.

Daarna naar het Anna van Hannoverlaantje gelopen. Eén van de brandweermannen had besloten om in een gat te staan. Vermoed dat hij er niet meer uit kon komen. Gelukkig dat ik langskwam. Heb hem teruggezet op zijn plek. Het vat bleek ook te zijn verdwenen. Nieuw vat geplaatst. Ze moeten de spullen wel ergens in kwijt. Anders wordt het een bende.

Toen ik naar de Bagijnesteeg liep zag ik vier mensen zoeken naar de taferelen. Blijft een fantastisch gezicht. Toen ik bijna bij hen was hoorde ik mijn naam roepen. Ik keek in de richting van de vrouw. Een oud collega, die ik 15 jaar niet gezien had. Leuk om elkaar na zoveel jaar te zien en te spreken.

Er kwamen meer mensen de steeg in. Een meneer en een mevrouw uit Haarlem  gesproken. Ze kwamen vaker naar Leeuwarden om de binnenstad te zien. Ze vonden het gaaf dat ze door het project op plekken kwamen, waar ze nog nooit geweest waren.

Er kwam een meneer aanlopen, die vertelde dat hij en zijn vrouw de route later op de dag zouden gaan wandelen. Zijn vrouw was aan het shoppen en hij wilde graag met mij op de foto, dan kon hij aan zijn vrouw laten zien, dat hij de bedenker van het project al was tegengekomen. 😊

Daarna naar de Bagijnestraat gelopen. De uitkijkende man was uitgekeken en was er vandoor gegaan. Ik denk dat hij klaar was met de aandacht. Het QR bordje was er van de week al afgevallen.
Er staat een nieuwe uitkijkende man en heb het QR code bordje weer op het hek geplakt.
Terwijl ik bezig was hoorde ik kinderen roepen, kijk mama de meneer is bezig om een nieuw poppetje op de muur te zetten. Glunderend keken ze naar het uitkijkende mannetje, daarna vervolgden zij hun weg. Rennend op weg naar het volgende tafereel.

De rest van de taferelen waren allemaal intact.

Het was tijd voor een bezoek aan het Ut Streekie. Even bijkletsen.
Ik had inmiddels trek in eten. Boterhammen opgegeten. Daarna mijn weg vervolgd.

In de Ritsumastraat is een plek op de muur, die is geschikt om meerdere situaties te creëren met een voertuig en een aantal miniaturen. Ik heb foto’s gemaakt. Toen het begon te motregenen, de miniaturen weer ingepakt.
Nog even langs de Jouw Dagelijkse Kost bijkletsen met Monique. Daarna richting huis gewandeld.

Het was weer een heerlijke positieve dag. 
Mooi om te zien, dat de mensen genieten van de taferelen op de route en met je op de foto willen. Was in het begin wennen, maar ben er nu aan gewend. 😊Dit vind je misschien ook leuk...