Ontsnapping

Gisteren was het heerlijk weer om een ronde te doen. Doel was het zoeken naar nieuwe locaties. Er waren geen meldingen binnengekomen van vernielingen. Het liep toch net iets anders. 
 
Een paar weken geleden kreeg ik bezorgde berichten binnen. Het beschermdoosje waar Sjoerd (de voormalig wethouder) in staat bij de Oldehove, zat vol met vocht. Er waren kinderen die vroegen of hij wel genoeg zuurstof kon krijgen. Ik stelde ze gerust, dat er een luchtgaatjes in zaten en dat hij het geen probleem vond om in het doosje te staan.  
 
Dat hij daar toch anders over dacht, daar kwam ik gisteren achter.  
 
Nadat ik foto’s had gemaakt van een aantal nieuwe locaties, liep ik naar de Oldehove. Controleren of het tafereel nog intact was. Ik ga de hoek om en zie tot mijn schrik, dat het tafereel beschadigd is. Sjoerd is in geen wegen te bekennen. Vermoed, dat hij toch last heeft gehad van de vochtigheid en het onbehagen gevoel van opsluiting. Begrijp het wel.   
Aangifte van vermissing is een idee, maar waar moet men gaan zoeken. Een spelt vind je nog eerder terug in een hooiberg.   
 
Naar Ut Streekie gelopen en even bijgepraat met Renuka. Ze vertelde dat het tafereel bij de Obe was beschadigd. De miniaturen waren door het bankje gezakt. Het bankje was niet te repareren. Ik heb een nieuwe miniatuur zittend op de rand van het hout geplaatst.  
 
Mijn weg vervolgd. Onderweg nog meer nieuwe locaties ontdekt en gefotografeerd. Bij Jouw Dagelijkse kost met Monique gesproken en ondertussen mijn broodjes opgegeten. Energie om de rest van de taferelen te controleren. Alles was intact gelukkig.  
 
Het tafereel bij Obe is niet lang heel gebleven. ’s Avonds kreeg ik een e-mail van een mevrouw dat de romp van de miniatuur op straat lag. Ze had het weer op het hout gelegd.  
 
Zondag 18 april 2021 
 
De planning voor de zondag is altijd om een lange wandeling te maken. Vandaag toch maar door de binnenstad. Het is zonde als er een tafereel ontbreekt, maar twee taferelen aan het begin van de route, dat is geen fijn begin van de route voor mensen.  
Vanmorgen twee miniaturen op een bankje geplakt. Deze samen met de camera en het etui met benodigdheden zoals lijm en pincet in de rugzak gedaan. 
 
Naar de OBE gelopen. Een kleed neergelegd en op mijn gemak erbij gaan zitten. De beentjes van de miniatuur verwijderd, het kapotte bankje en miniatuur verwijderd. De oppervlakte geschuurd. Nieuwe tafereel ingesmeerd met lijm en tussen de twee planken geplaatst. Even gewacht en daarna gevoeld of het tafereel vast zat. Deken en de andere spullen ingepakt. Naar de Oldehove gelopen. Ik heb het kapotte doosje verwijderd. Binnenkort plaats ik het tafereel opnieuw. 
 
De wandeling voortgezet. Ik liep door de Haniasteeg en zag 3 mensen zoeken in de muur naar de taferelen. Ik dacht daar wil ik een foto van maken. Toestemming gevraagd. De mevrouw keek mij aan en zegt, jij bent de maker van de taferelen. Een heel leuk gesprek gehad. Toen ze wilden weglopen, schoot mij te binnen, dat ik nog geen foto had gemaakt. 😊 De foto gemaakt en afscheid genomen.  
 
Het was weer een geslaagd weekend. Iedereen bedankt voor het wandelen van de route en de gezellige gesprekken.  
 
Deze week staat er iets tofs te gebeuren. Wat het is, dat hou ik nog even geheim. Hou mijn Facebook, Instagram en website in de gaten.  

Dit vind je misschien ook leuk...