Nagenieten

De afgelopen dagen waren genieten. Veel leuke reacties gehad op het 50ste tafereel en het artikel in de Leeuwarder Courant.  
 
Toen ik donderdagmorgen mijn smartphone aan deed, zag ik meerdere meldingen van WhatsApp, Messenger, Facebook Business Suite, Instagram en e-mail. 
Telefoon aan de kant gelegd om rustig de dag op te starten. Na het douchen naar beneden gelopen. De Leeuwarder Courant ligt op de deurmat. Pak de krant op zie tot mijn “schrik”, dat ik op de voorpagina sta terwijl ik het tafereel plaats. Het artikel gelezen en begon steeds meer te glunderen. Mijn vader de krant laten zien.  Hij is trots op mij, hoe ik dit project heb gemaakt en hoe het mensen blij maakt. 
 
Vandaag was het tijd voor een herstelronde. De voormalige wethouder bij de Oldehove, de tuin in de Vijzelstraat waren verdwenen. Spelen in de Heerestraat waren het bankje en een kindje van de vensterbank gevallen.    
In de Vijzelstraat waren de miniaturen, die in de tuin bezig waren er klaar mee en zijn gezamenlijk opgestapt. Het voorjaar is begonnen, dan wordt het ook tijd voor een nieuwe tuin. Ondertussen kwamen er mensen aangelopen met een routekaart in de hand.  Ze kwamen uit Rotterdam.  
 
Het tafereel bij de Oldehove moest opnieuw geplaatst worden. Een krukje geleend bij Renuka van Ut Streekie, anders kan ik het tafereel niet plaatsen. Ik was net klaar met plaatsen, toen ik er mensen stopten. Ze kwamen uit Alkmaar en waren met hun zoon, die in Leeuwarden woont, de route aan het wandelen.  
 
Ik wilde vandaag minimaal 1 tafereel plaatsen.  In de Haniasteeg een stel metselaars geplaatst. Druk aan het metselen van de muur. 😊 
 
Toen ik vanaf het Groot Schavernek de Nieuwestad op liep, viel mijn oog op een muurtje naast kunstatelier Kunstgedoe. Poppetjes gezocht die bij de locatie pasten. Een man leest de krant op een bankje. De mevrouw komt later aanlopen en neemt plaats naast de man.  
Terwijl ik bezig ben met plaatsen, meerdere keren aangesproken. Mensen die complimenten geven en over het artikel in de Leeuwarder Courant.  
 
Het mooiste van de middag was een jongetje, die samen met zijn moeder, oma en zusje bleven staan. Hé u bent de meneer van de poppetjes.  
Ik wil u hartelijk danken voor de speurtocht. Ik bedankte hem voor het wandelen van de speurtocht Toen ik daarna zei, dat er nog veel meer poppetjes bijkomen, begon hij van vreugde en geluk te springen.  
 
Het was weer een leuke dag. Zoals gewoonlijk, 30 minuten bezig met de taferelen plaatsen, de rest van de uren leuke gesprekken gehad met wandelaars van de route en mensen die bleven staan kijken naar het tafereel dat ik plaatste.  
 
Dank je wel allemaal voor het enthousiasme tijdens de gesprekken. Het geeft een boost om door te blijven gaan met het project.

Dit vind je misschien ook leuk...