Gezellige drukte.

Zaterdag 1 mei 2021 
 
Vorig jaar had ik bij de C&A een zittend en een liggend mannetje geplaatst.  De enige die is gebleven is het liggende mannetje.  
Ik kreeg de afgelopen weken vragen waar het tafereel bij de C&A gebleven was. Dan wees ik de mensen op het witte “dekentje” waaronder het in het blauw geklede mannetje lag.  
 
Ook was de straatmuzikant, die tussen Restaurant Baylings en Amac Apple Premium Reseller, staat, achterover was gevallen. Ik kon hem niet meer bevrijden.  
 
Zaterdagmorgen naar de binnenstad gewandeld. Eerste dat mij opviel, mensen liepen winkels in- en uit. Terrassen bezet. Mensen gezellig met elkaar praten.  
Wat een verschil met de afgelopen maanden. Toen was ik blij dat ik een keer iemand tegenkwam ’s morgens op de Nieuwestad. 
 
Op de stille kant van de Nieuwestad bij de Baylings gestopt. De straatmuzikant, lijm, het pincet en kleedje uit de rugzak gepakt.  Op het kleed gaan zitten. De straatmuzikant in het gat in het hout geplakt.  Ik was net klaar met opruimen, toen er mensen bleven staan. Leuk gesprek mee gehad. 😊 
 
Daarna naar de C&A gewandeld. Het mannetje op het bankje naast de liggende man geplaatst. Tafereel na een jaar weer compleet.   
Het is wel wennen, dat het weer druk is op straat.  Er stoppen veel mensen om te kijken. Ze herkennen mij en vragen of er een nieuw tafereel wordt geplaatst.  
De rest van de middag langs de taferelen gelopen, foto gemaakt van de beveiliging van mijn tafereel, dat er niet meer staat.  
De terugweg naar huis een paar keer nagedacht over wat ik wilde plaatsen op de plek van de vermiste oud-wethouder. 
 
Zondag 2 mei 2021 
 
Op tijd opgestaan om te gaan wandelen. Om een uur of half tien schoot mij ineens een tekst door het hoofd. Laptop aangezet en de tekst gaan typen. Tekst klaar, maar nog een paar woorden weggehaald. (Niet moeten doen) Uitgeprint en in een doosje geplakt.  
 
Naar de Oldehove gewandeld. Er liepen op het plein mensen met een routekaart. Toen ik het doosje op de locatie plakte en een foto nam, stopten er 2 kinderen met een kaart. Ik vertelde dat het poppetje was verdwenen. Ze waren teleurgesteld. De vader en moeder waren erbij komen staan.  
Ik vertelde het verhaal, dat het tafereel voor de zesde keer was verdwenen en een briefje in een doosje had geplakt.  
Ik kreeg een bericht via Messenger. Er staat een spelfout in de tekst.  
Door het weghalen van een aantal woorden heb ik achter vindt de –t ook verwijderd. 🙁 
 
Niks meer aan te doen. Er zijn ergere dingen in de wereld. 
 
Op de terugweg kreeg ik een bericht via Whatsapp van Arnold. Hij was met zijn vrouw en kinderen de route aan het wandelen. Heb op hen gewacht en samen een aantal taferelen langsgelopen. Ook nummer 1 van de route is verdwenen. Plaats ik morgen of overmorgen een nieuw tafereel. 
 
Toen was het tijd om naar huis te gaan. Het was weer een mooi weekend.  
Een genot, dat mensen voor of na het wandelen van de route iets te eten en te drinken kunnen halen op het terras of naar de winkel gaan. Zo profiteert iedereen mee van het succes van het project. 
 
Iedereen bedankt voor het wandelen van de route en de leuke gesprekken.