Straatmuzikanten

De straatmuzikant op de Nieuwestad had bijna geen inkomsten. Hij had zijn spullen gepakt en was met de Noorderzon verdwenen.  
Twee weken geleden toen de terrassen en de winkels weer opengingen, zag een andere straatmuzikant zijn kans.  
Afgelopen dagen kreeg ik berichten van wandelaars, dat de straatmuzikant niet meer op zijn plek stond. Gisteren ben ik gaan kijken. Heb een half uur gewacht. Tot mijn stomme verbazing kwam er een mannetje aan lopen met een gitaartje. Bleef staan en keek naar de lege plek in de muur. Ik heb gehoord van de vorige straatmuzikant, dat je binnen 14 dagen een hoop geld op deze locatie kan verdienen. Ik dacht direct; Ik dacht direct; dit is dus de reden. Even snel geld verdienen. Hoop voor de nieuwe straatmuzikant, dat hij net zoveel succes heeft als de vorige.  
 
Tijdens het wandelen had ik een nieuwe locatie gespot op het Herenwaltje. Heb 2 studenten, die op het eind van de avond tegen de muur staan en zitten, geplaatst in de muur bij de trap. Tijdens het plaatsen bleef een mevrouw staan. Ze zei, wat ontzettend leuk dat onze straat ook deel gaat uitmaken van de route.  
 
’s Middags kreeg ik een melding. De accordeonspeler in de Oude Oosterstraat was er ook klaar mee.  Toen ik op de locatie aankwam was de accordeonspeler verdwenen. Ik sprak een moeder en haar dochtertje. Die hadden hem een half uur eerder nog zien staan. Het dochtertje vond het niet leuk, dat het miniatuurtje er niet meer stond. Toen de moeder haar wees op de foto op de achterkant van de routekaart, keek ze mij aan en moest lachen. Ze wees naar de foto en toen naar mij. Ze liepen vrolijk weer verder.  
 
Toen ik een ander poppetje wilde plaatsen, zag ik tot mijn stomme verbazing de straatmuzikant die snel geld had verdiend. Hij klom op de muur en nam de plaats in waar de accordeonspeler stond. Hij had al zijn geld uitgegeven in een paar dagen. Hij begon direct te spelen. Hoop dat hij zijn lesje heeft geleerd.  
 
Toen ik nog even langs het Herenwaltje liep stond er een auto geparkeerd voor het tafereel. Oeps! Niet opgelet.  
 
Vandaag weer veel mensen gesproken en zien genieten van het project. Bedankt. 

Op de vierde foto een familie uit Noord-Brabant.