Wandeling of wandeling

De planning was om vandaag een wandeling te maken van 25 kilometer. Ik had een route gemaakt in de Strava app.
Om half 10 broodjes gesmeerd, de fles met water gevuld. Een appel en een banaan voor onderweg.
Zo vanuit het niets begon ik te twijfelen tussen een wandeling van 25 km of een langs de miniaturen. Gekozen voor het eerste.
Ik had ongeveer 3 kilometer gelopen. 3 keer hoorde ik een piep van een binnenkomend bericht op mijn telefoon. Niet kijken Michel, niet kijken mompelde ik.
De kilometers die volgden, nog meer piepjes. Gestopt en toch op de telefoon gekeken.
Eerste bericht. Er missen een aantal taferelen in de Haniasteeg. Een QR bordje ligt op de grond op een andere locatie. Ik dacht als ik nu nog verder ga wandelen, dan ben ik straks bij Wirdum en dan zijn de mail- en de Messenger inbox vol 🙂 De keuze gemaakt om terug te gaan. In de binnenstad kan ik nog genoeg extra kilometers lopen. Thuis aangekomen, stond er 10 kilometer op mijn Polar horloge.
Broodjes opgegeten. De wandelrugzak omgewisseld voor de Miniature People Leeuwarden rugzak. De juiste miniaturen ingepakt.
Naar het Oldehoofsterkerkhof gefiets. Vanaf het Oldehoofsterkerkhof naar de Haniasteeg gewandeld.
In de Haniasteeg waren inderdaad meerdere taferelen verdwenen. Gelukkig had ik op de krant lezende man na, de poppetjes bij mij. Binnen 15 minuten de taferelen weer compleet.

Ik hoor en zie een groepje van 5 a 6 kinderen de steeg in lopen. Hoor één van de kinderen zeggen, dit is de steeg met kleine poppetjes. Ik zie dat één kind een net geplaatst poppetje weer uit de muur haalt. Het poppetjes valt. Ik loop er heen en vraag hem waarom haal jij het poppetje uit de muur? Hij schrok hiervan en zei sorry. Daarna liepen ze verder. Toen zag ik de andere jongen weer een poppetje van de muur halen. Daarna renden hij weg en bleef verderop staan. Hield het poppetje in de lucht en riep, hier is het kleine poppetje. Het andere jongetje wees mij het tweede poppetje aan, dat op de grond lag.
Daarna renden ze allemaal de steeg uit.
Ik was boos, maar realiseerde mij hoe mijn overbuurman zich vroeger heeft gevoeld toen wij bij hem kattenkwaad uithaalden. Ik heb ze het vergeven 🙂
Daarna mijn ronde vervolgd. Heel veel mensen gesproken, die de route aan het wandelen waren. Iedereen bedankt voor het wandelen.

Heb je foto’s gemaakt, graag #MPL058 of #miniaturepeopleleeuwarden vermelden. Bij voorbaat dank.

Dit vind je misschien ook leuk...