Een gezellige zonnige zaterdag

Afgelopen week de weersvoorspellingen in de gaten gehouden. Het beloofde mooi weer te worden het weekend.  
 
Vrijdagavond de nodige doosjes met miniaturen in het Thule reisetui gestopt. Het tweede reisetui zitten de gereedschappen, die ik nodig heb. Om 11:00 uur de rugzak gepakt en naar de stad gefietst. 
 
De eerste stop was de Bagijnesteeg. Er gebeuren vreemde dingen als het donker is. Een aantal miniaturen komen tot leven en proberen de ander het leven zuur te maken. Zo ook de tuinman en de man met de drilboor. De tuinman is naar boven geklommen en heeft, terwijl de man met de drilboor stond te slapen, met de kettingzaag zijn armen die aan de drilboor zaten, doorgezaagd. Hierdoor is de man van de muur gevallen. De drilboor stond nog op zijn plek. Ik heb de tuinman weer op zijn eigen plek neergezet. De man met de drilboor het lichaam weer aan de drilboor geplakt. Hopelijk laten ze elkaar nu met rust.  
 
Op het Oldehoofsterkerkhof kwam ik Christina, Henk en Zenon van A Guide to Leeuwarden tegen. Voor hen was het zaterdag een mooie dag. Ze mochten eindelijk weer stadswandelingen geven aan grote groepen mensen. Vanwege de Coronamaatregelen was het 8,5 maand niet toegestaan om de stadwandelingen te organiseren.  
 
De oud loco burgmeester was weer eens ontsnapt uit zijn doosje bij de Oldehove. Gelukkig had ik nog een miniatuur. Terwijl ik bezig was had ik niet in de gaten, dat er steeds meer mensen achter mij stonden te wachten tot ik klaar was.  Toen ik klaar was de tijd genomen om vragen van mensen te beantwoorden en op de foto gegaan.  
 
Daarna naar de Westerkade gefietst. Langs het water gezeten, broodjes opgegeten. Ondertussen nadenken waar ik poppetjes kan plaatsen. Net als voor de start van het project. Na het plaatsen een foto maken en de poppetjes weer mee naar huis. Heb op de Westerkade, Prinsentuin en het Oldehoofsterkerkhof foto’s gemaakt.  
 
Op het Oldehoofsterkerkhof een picknick onder de voet van de Oldehove. Languit voor de putdeksel liggen. Blijft leuk dat mensen verbaasd kijken en weer verder lopen. Zullen ook wel denken, wie gaat er nou languit op een plein liggen om foto’s te maken.  
Mensen die bleven staan vroegen wat ik aan het doen was. Toen ik hen wees op het tafereel bij de putdeksel, vertelde ik dat door de hele binnenstad 55 taferelen staan en dat er een routekaart is, die bij verschillende verkooppunten in de stad verkrijgbaar is.  
 
Daarna nog een ronde door de stad gewandeld. Op het Hofplein kwam ik Henk tegen met een groep mensen. Ik groette en liep verder. Ik hoor Henk zeggen tegen de mensen, dat was de man achter de miniaturen. Ik draaide mij om en de mensen begonnen te applaudisseren.  Ik heb een buiging gemaakt.  
 
Het was weer een mooie zaterdag. Heerlijk om te zien hoe de stad weer leeft.  
Leuke, gezellige mensen gesproken.  
 
Bedankt iedereen voor de gesprekken en het wandelen van de route.  

Dit vind je misschien ook leuk...