Zomer

Zomer 
 
Vorig weekend even geen Miniature People Leeuwarden project. Soms moet je even afstand nemen om nieuwe ideeën op te doen. Heerlijk door Swichum, Wirdum en dan terug naar Leeuwarden (26,5 km) 
Leuk dat je onderweg ook mensen tegenkomt, die je aanspreken. Jij bent toch de man achter de kleine poppetjes route in Leeuwarden.   
 
Door de week wel een aantal taferelen voorzien van een nieuw poppetje. Want het is vakantie, dus moet alles er spik en span uit zien.  Soms zeggen mensen tegen mij. Michel, je hebt 56 taferelen staan, als er een paar niet compleet zijn is niet zo erg. Ze hebben ook gelijk.  
 
Vanmorgen opgestaan met het idee om bij het Gemeentehuis een strand aan te leggen. De afgelopen maanden was ik er al meerdere langsgelopen, maar het weer was er niet naar. Vandaag een heerlijke temperatuur, dus het was tijd om een strandtafereel te plaatsen.  
 
Onderweg naar de binnenstad moest ik alleen nog op zoek naar zand. Gelukkig ligt er altijd wel ergens een zandheuvel. Een 2 zakjes gevuld met zand en in de fietstas gestopt. Daarna naar ut Streekie gefietst.  Toen ik rugzak uit de rechter fietstas haalde en daar na uit de linkser fietstas de zakjes met zand, zag ik dat er inmiddels een strand in de fietstas zat. Het ene zandzakje was geknapt. 😊 Renuka had een tasje voor mij, zodat ik het zand daarin kon doen.  
 
Naar het gemeentehuis gelopen. Ik had een dekentje meegenomen, zodat ik op de straat kon zitten. Eerst het zand uitgestrooid en daarna de poppetjes 1 voor 1 in het zand en op het blauwe gedeelte geplaatst. Foto’s gemaakt. Daarna de poppetjes verwijderd en op de plek waar ze hadden gestaan een kuiltje gemaakt. De foto erbij gepakt. Kijken welk poppetje waar moet staan. Kuiltje voorzien van en laagje lijm en het poppetje op zijn plek gezet. 
 
Terwijl ik bezig was kwam de meneer van de Brownies & Downies bij mij staan. Hij dacht, dat ik het raam aan het repareren was.  Toen zag hij het tafereel. 😊 
Kreeg een bakje koffie aangeboden.  Genoten van het bakje koffie. 
 
Er liepen mensen langs, die stopten om te kijken naar het tafereel, dat ik aan het plaatsen was. Henk kwam langs met de stadswandeling. Leuk om de reacties van volwassenen en kinderen te horen.   
 
Toen ik klaar was een aantal foto’s geschoten. Het tafereel komt niet op de routekaart.  
Ik zie het als een “verrassing” tussen nummer 2 en 3 op de routekaart.   
Nu hopen, dat het mooi zomers weer blijft en dat ze blijven genieten op het stadsstrand.  
 
Iedereen bedankt voor de leuke gesprekken en voor het wandelen van de route.  

Dit vind je misschien ook leuk...