Banaan

Heerlijk zonnig weer geeft inspiratie om tijdens de ronde iets creatiefs te verzinnen.  
Een richel op de muur, een gat in de muur, een mandarijnenschil naast het gemeentehuis.  Het was niet wat ik zocht.  
 
Ik was bezig met het stadsstrand bij het gemeentehuis, toen een mevrouw stopte. Ze was bezig met een foto opdracht, straatfotografie. Ze vroeg of ze mij, terwijl ik het tafereel aan het herstellen was, mocht fotograferen. Dat vind ik prima, zei ik. Daarna hebben we het over haar fotografie en mijn project gehad.  Heb haar heel veel plezier gewenst en succes met de opdracht. 
 
Ik had net een nieuwe miniatuur op het strand gezet, toen ik iemand hoorde zeggen; Die meneer zet poppetjes neer. Twee collega’s, die met de kinderen op pad waren. Het zoontje keek verbaasd naar het strand. Zijn vader vertelde dat er in de binnenstad nog veel meer staan. Ik zei, dat er om de hoek 2 op een bankje zitten. Hij wilde direct kijken.  Ik zie toen ze wegliepen het begint bij 1 en daarna willen ze niet meer stoppen met zoeken.  
 
Ik vervolgde mijn wandeling. Toen ik de Bagijnestraat inliep, zag ik het zoontje van de collega’s zoeken naar de taferelen. 😊 
 
Tijdens de wandeling door de stad nog steeds geen idee, wat ik tijdelijk wilde plaatsen. Ik liep in de Grote Kerkstraat en opende de rugzak om de banaan eruit te pakken. Terwijl ik de schil eraf haalde, bedacht ik dat ik een doosje met ambulancepersoneel mee had genomen. 
 
De bananenschil op de straat gelegd. Een poppetje was uitgegleden over de bananenschil. Het andere poppetje was flauwgevallen. Deze lag inmiddels onder een dekentje op de brancard. De andere werd verzorgd.  
 
Het voordeel van een autoluwe binnenstad is, dat ik languit op de straat voor het tafereel kan liggen en foto’s maken.  
 
Ik was bezig met foto’s maken toen ik achter mij een bekende stem hoorde. Het was Charlotte van A Guide to Leeuwarden met een groep dames die de stadstour liep.  In het kort verteld over het project.  
 
Het was weer een gezellige middag. Iedereen bedankt voor de leuke gesprekken en het wandelen van de route.