De muziekband Ballum Ameland.

Het was al een tijd geleden, dat er een nieuwsupdate was van de ontvoering van de muziekband.  
 
Op 23 augustus 2019 begon de muziekband zijn eerste optreden in de Haniasteeg. In december 2019 helaas het laatste concert. De complete muziekband, op een been na, was ontvoerd.  
Een sporenonderzoek moest uitwijzen wat er gebeurd was. Na maanden onderzoek was er nog geen spoor van de daders of bandleden bekend.  
Het onderzoek werd voortgezet, maar niet in de Haniasteeg. Schoonmakers hebben in november 2020 de plek schoongemaakt. Het been is in het laboratorium nogmaals onderzocht.  
Er kwamen nieuwe feiten naar boven. In januari 2021 kwam men op het spoor van de ontvoerders. Op 13 januari werd er een inval gedaan.  De ontvoerders werden gearresteerd.  
Er werden 2 bandleden aangetroffen. Het derde bandlid, waar het been van was gevonden, heeft de ontvoering niet overleefd.  
Na een aantal dagen in het ziekenhuis, mochten ze naar huis. Daar konden ze aansterken.  
De ontvoerders hadden hen gelukkig goed verzorgd.  
 

In augustus 2021 hebben de twee overgebleven besloten, dat ze verder wilden met de band. Een nieuw bandlid heeft zich aangesloten.   
Eind oktober zijn ze begonnen aan een nieuw avontuur. Ze hebben gekozen voor Ballum, Ameland.  
 
De ontvoerders zijn voor het gerecht geweest en hebben ieder 15 jaar cel gekregen. Het hoger beroep vindt volgend jaar plaats. 
 
De gebeurtenissen:  
 
23 augustus 2019  
 
Muziekband in de Haniasteeg 
 
21 december 2019  
 
Sporenonderzoek naar aanleiding van ontvoering van de complete muziekband 

7 november 2020  
 
Twee straatreinigers geplaatst. Het wordt ook wel eens tijd, dat het plaats delict na 11 maanden wordt opgeruimd. De daders van de ontvoering van de band zijn nog steeds niet gevonden. Misschien dat het DNA van het been, dat nog op de locatie lag enige duidelijkheid kan bieden de komende tijd. 
 
26 oktober 2021

Start nieuw avontuur Ballum Ameland. 

Dit vind je misschien ook leuk...