Weekendschool Baljée


Begin maart van dit jaar ontving ik een e-mail van Linda van de Weekendschool Baljée.  
 
Wij van de weekendschool gaan de route lopen met de kinderen van groep 1.   
Omdat wij veel werken met projecten, beroepen en organisaties om de kinderen te stimuleren hun talenten na te jagen, wil ik vragen of jij zelf zondag 14 maart tijd hebt om iets over jouw project te vertellen aan de kinderen voordat ze met de tocht beginnen? 
 
Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Ik werk graag mee. 
 
Helaas waren de weersvoorspellingen voor het weekend van 14 maart slecht. Er werd Regen en storm verwacht. Niet een ideale omstandigheid om de route te gaan wandelen.  
Het was de zondag goed dat we niet op pad waren gegaan. Met windkracht 9 en heel veel regen was het geen pret geweest.  
 
Het nieuwe schooljaar was begonnen en ik kreeg een mail van Linda met de vraag of ik zondag 12 december 2021 tijd had om iets te vertellen over de Miniature People. Ik hoefde net als de vorige keer niet lang na te denken. Zondag 12 december 2021 in mijn agenda gezet. 
Een nieuwe presentatie gemaakt.  
 
Vandaag naar de Weekendschool gefietst. Ik dacht moet wat eerder aanwezig zijn, dan heb ik tijd om alles klaar te zetten.  Ik werd vriendelijk ontvangen in de hal. Daarna zijn we naar de zaal gelopen. Een prachtige grote zaal. Een podium waarvan ik de kinderen de presentatie kon laten zien en mijn verhaal vertellen. Een rij stoelen stonden een aantal meters verderop, in een boog opgesteld voor het podium. De groep kinderen was in twee groepen gesplitst.  
 
Om 12:40 uur kwam de eerste groep kinderen binnengelopen.  Ze gingen rustig op hun stoel zitten.  
Nadat de juf de kinderen de planning voor de middag had verteld, mocht ik het spits afbijten.  
 
Goedemiddag allemaal. Leuk dat jullie er zijn. Mijn naam is Michel Tilma en ik ben de man achter de Miniature People Leeuwarden. Ik vroeg wie van de kinderen of juffen de route al een keer gewandeld hadden. 
Ik vertelde mijn verhaal en ondertussen de presentatie op de muur geprojecteerd.  
De kinderen luisterden aandachtig. Wanneer de kinderen een vraag hadden dan staken ze de hand op.  Dan stelden ze de vraag en ik gaf antwoord.  Alle vragen waren goed bedacht. Eén kindje had een boekje met vragen en noteerde de antwoorden die ik gaf.  
Ik kreeg ook een vraag of ik beroemd ben. De vraag had ik niet verwacht. Eén van de kinderen zei direct. Hij is beroemd, want hij is in het Jeugdjournaal geweest. Ik moest lachen toen het werd gezegd. Dan ben ik beroemd. 😊 
 
Toen de laatste vraag was gesteld, kwam een meisje het podium oplopen.  
Ze zei; we willen u hartelijk danken en overhandigde mij een kaart en presentje. Superleuk.  
 
De kinderen werden in groepjes verdeeld.  Ik ben met een groep van 6 kinderen en een juf op pad gegaan. De kinderen vroegen direct. Hoe groot zijn de poppetjes. Toen ze eerste hadden gevonden, riepen ze in koor. Zo de poppetjes zijn heel klein.  
Toen wisten ze waar ze naar moesten zoeken. Eén van de kinderen maakte foto’s van de taferelen en de juf foto’s van de kinderen en van mij in gesprek met de kinderen.  
Fantastisch hoe fanatiek ze aan het zoeken waren.  
Eén van de kinderen zei tegen de juf. Ik vind het wel stoer, dat we met een beroemde meneer door de stad wandelen. 
Na 45 minuten zoeken was het tijd om terug te gaan naar de Weekendschool.  
 
De begeleiding en de kinderen dank je wel voor de onwijs toffe middag.  
 
Foto’s: Weekendschool Baljée 

Dit vind je misschien ook leuk...