Vakantie

Sinds 2020 neem ik ieder jaar de eerste 2 weken van maart verlof. Dan kan ik mij concentreren op de Miniature People. Nieuwe ideeen opdoen en uitwerken. Deze vakantie ook voorbereidingen treffen voor Arcadia Bosk, waar ik een Miniature people route voor ga maken. https://arcadia.frl/projecten/bosk 
 
Afgelopen zaterdag mijn herstelronde gedaan. Heerlijk slenteren door de binnenstad. Ondertussen genieten van mensen, die druk zoekend de taferelen proberen te vinden.  
Ik kwam onderweg mijn zus en zwager tegen. Samen met hen langs een aantal taferelen gelopen.  
En even een fotomoment bij het 50ste tafereel bij het Natuurmuseum.  
Mijn zwager maakt filmpjes van Leeuwarden met behulp van foto’s en oude beelden. Deze zet hij om van zwart wit naar kleur. Zie voor beelden https://www.youtube.com/user/MrCorrie54/videos 
 
De zondag, maandag en dinsdag regen en wind. De vooruitzichten voor de rest van de week waren goed.  De drie dagen aan het sporten geweest en even de kop leeggemaakt met een wandeling van 18 kilometer. De rest van de tijd, series gekeken op Netflix en Prime. 
 
De woensdag was het heerlijk weer. Zonnetje en geen wind. Een mooie middag om op pad te gaan.  
 
De fiets bij Jouw Dagelijks Kost neergezet. Een praatje met Monique gemaakt en daarna een deel van de route gewandeld waar de 1200 bomen van het Bosk, 7 mei tot en met 14 augustus 2022, geplaatst worden.  
 
Daarna de herstelronde gedaan. Er waren een aantal poppetjes verdwenen of verkleurd.  
Ik had van Patricia aan het begin van de week een bericht ontvangen, dat het Paterhuis geschilderd gaat worden en de monniken tijdelijk van de muur moeten.  
 
Aan de overkant gekeken of ik ze daar kon plaatsen. Mijn oog viel op een gat in de muur op de hoek van de straat. Een perfecte plek. Ze kijken nu uit op het Paterhuis.  
Het is zonde om na de schilderwerkzaamheden, de poppetjes er weer op te plakken. De lijm die uitloopt of een monnik wordt eraf afgetrokken. Wat schade oplevert. Besloten om de monniken op voortaan in de muur te laten staan. 
 
Ik was net klaar met plaatsen toen er mensen aan kwamen lopen.  
Een gezin uit België was naar de Leeuwarden gekomen om de route te wandelen. Heb een tijdje met hen gesproken.  Zij volgden het de Miniature People op de voet. Met de kinderen op de foto.  
Hen bedankt voor het wandelen van de route.  
Henk stopte samen met de mensen die de stadswandeling liepen bij het Paterhuis. Mooi om het verhaal over Alma Tadema weer te horen. Blijft fascinerend.  
 
Het was genoeg geweest voor vandaag. Op de terugweg naar Jouw Dagelijkse Kost, liep ik over de Nieuweweg. Er hangt een bordje op een gebouw “Rijwielen in de standers”. Dit gebouw zit tussen twee locaties van Bosk in. Mooi om dat alvast iets te plaatsen. Daarna naar huis gefietst.  
 
Donderdag was er ook zonnig weer voorspeld. Op de planning stond de rest van de route van Bosk wandelen. Heel veel foto’s gemaakt op de locaties. Genoeg richeltjes en gaatjes in de muren om taferelen te plaatsen.  
 
Tijdens de wandeling veel bekenden tegengekomen en meegesproken. Nog een aantal taferelen voorzien van een nieuw poppetje. De terugweg gekeken of de fietser nog op het bordje stond. Dag 1 heeft zij overleefd. 😊  
 
Vandaag de blog schrijven en de vele foto’s bekijken, die ik gemaakt heb van de route en wachten op de PostNL met een nieuwe voorraad miniaturen.  
 
Het was een geslaagde eerste week van de vakantie.  

Dit vind je misschien ook leuk...