Glimlach

Waar ik mij een half jaar geleden geen voorstelling kon maken van het Bosk, merkte ik op 2 mei 2022 tijdens de opnames voor de Bosk film hoe rustgevend de bomen tezamen zijn.  
Toen heb ik mij voorgenomen om minimaal 1 keer per week door het bos te wandelen en in het bos zitten. Genieten van de rust.  
Toen ik op de zaterdag in de tweede week op de Sophialaan tussen de bomen liep, zag ik overal mogelijkheden om tijdelijke taferelen te maken. Wat rust met je creativiteit doet. Sinds die dag ben ik 2 à 3 keer in de week in het bos te vinden.  
 
Vorige week toen de bomen op het plein bij de Bonifatiuskerk stonden heb ik 2 taferelen gemaakt op een halve boom. Toen liep ik al met het idee om iets met water te doen. Een riviertje waarin een man in een bootje zou varen. Ik kon alleen geen geschikte plek tussen de bakken met bomen vinden. Ik dacht van, het heeft geen haast. Het bos is er nog tot en met 14 augustus 2022. 
 
De weersvoorspellingen waren prima voor de zaterdag. Mooi dagje om erop uit te gaan.  
Eerst even een aantal taferelen herstellen en dan het bos in.  
 
In de Vijzelstraat waren ook bomen geplaatst. De eigenaren van de winkels hadden allerlei activiteiten georganiseerd, een aantal terrassen gemaakt, waar je onder het genot van een koffie, thee of een andere versnapering kon genieten. Wat een verschil met en zonder de bomen. Dit is nou een straat waar een aantal bomen achter moeten blijven of wanneer Bosk op 14 augustus 2022 afgelopen is, er bomen naar toe moeten. Gezellig met Suzanne en Fred (MeetMister Fred) een bakje koffiegedronken en gesproken.  
 
Ik ging verder op pad. Benieuwd naar de Grote Kerk. Toen ik de Bredeplaat in liep, zag ik de bomen staan. Boven de bomen kwam het dak van de Grote Kerk uit. Wat een prachtig gezicht. Ook hier was het een wereld van verschil. Met bomen en zonder bomen.  In februari 2022 vertelde Bruno, tijdens het wandelen van de route, dat hij ook een aantal bomen in de Grote Kerk wilde hebben.  
Ik was nieuwsgierig en ben de kerk ingegaan. De kerk was inderdaad voorzien van meerdere bomen. 😊 
 
Ik liep tussen de bomen door, op het plein voor de Grote Kerk, op zoek naar plekjes waar ik een tafereel kon maken. Mijn oog viel op een boomstronkje. Twee backpackers geplaatst. Ondertussen gadegeslagen door Christina van A Guide to Leeuwarden. Zij gaf een Engelstalige stadswandeling. Een aantal mensen maakten foto’s van het tafereel.  
 
Bruno kwam langs met een groep mensen waaronder Karina Kroft en Remko Smids (https://arcadia.frl/agenda/143636/bosklab-4/ en https://www.leeuwardenprojecties.nl/
Zij waren bezig met het voorbereiden van de Midzomernachtlicht (16 juni tot en met 24 juni van 22:45 – 02:00) Ik zei tegen Bruno en Remko, wanneer het bos na 14 augustus 2022 weg is, dan ga ik het iedere week in het bos zijn missen. Remko zei, daar moet je iets mee doen. Er was een idee geboren. De komende tijd ga ik nadenken over de uitwerking. Dank je wel Remko voor de tip. 
 
Het werd tijd om iets met water en het bootje te gaan doen. Ik had 2 bakjes die ik in de modder deed. Vulde deze met water en plaatste en de kanovaarder in het water. Ik maakte een aantal foto’s. Ik keek en was niet tevreden. Ik moest iets anders verzinnen, dan de 2 bakjes.  
 
Het beste is, dan om de spullen in te pakken en een blokje te wandelen. Onderweg kreeg ik het idee, dat ik folie nodig had. Het leek mij een goed plan om naar huis te gaan en thuis een plan te maken. 
Toen ik mijn fiets ging ophalen bij Jouw Dagelijkse Kost, zag ik Ronny staan. Vroeg hem of hij misschien een stuk folie had. Dat had hij. Een centimeter of 30 om een karton gewikkeld.  
Fiets gepakt en teruggegaan naar het bos. 
Een kuiltje gemaakt in de modder onder de boom. De folie erin gelegd en modder op de folie aan de zijkanten gelegd. Twee kluiten die onder één van de bakken lagen, aan de achterkant en zijkant gelegd. Water in het gat laten lopen vanuit de fles. De kanovaarder erin gezet en klikken maar met de camera.  
 
Het was gezellig druk in het bos. Mensen zagen mij zitten en herkenden mij. Ze zochten naar het tafereel dat ik had geplaatst. Ze het vonden het iedere keer weer verrassend wat ik had bedacht. Mensen die niet bekend waren met de Miniature People Leeuwarden, vertelde ik het verhaal en wanneer ze het leuk vinden zij de route kunnen wandelen, door middel van de routekaart. 
 
Een lerares van een school in Leeuwarden, vertelde dat haar leerlingen meerdere malen de route hadden gewandeld en erg enthousiast waren.  
Opeens stond er een hele grote groep fotografen om mij heen. Het was de Fototour van Simon van der Woude (https://simonvanderwoude.nl/blog/de-fototours-zijn-weer-begonnen/ )  
Hij vertelde over de Miniature People Leeuwarden. De fotografen waren nieuwsgierig naar het tafereel en maakten er allemaal één of meerdere foto’s van.  
 
Toen de groep en Simon verder liepen, was voor mij het punt om de spullen in te pakken en naar huis te gaan.  De folie uit de modder gehaald, dit kan ik een andere keer weer gebruiken.
 
Vandaag weer ervaren dat ik een toffe hobby heb. 
 
Mijn hobby bezorgt mensen een glimlach op hun gezicht.  
De glimlach zorgt ervoor, dat ik door blijf gaan met dit project.  
 
Iedereen bedankt voor de leuke gesprekken en het wandelen van de route. 

Dit vind je misschien ook leuk...