Wakker worden met een creatief idee.

 
 
De ogen waren bezig open te gaan, kreeg ik ineens een idee voor een tafereel. De verhuizers.  
Waar ik normaal na een uur mijn Smartphone opstart, nu een uitzondering gemaakt. Een notitie in mijn agenda voor de zaterdag gezet. Want ik wil nog wel eens een paar minuten later dingen te vergeten.  
Eerst het ochtendritueel. Opstaan, douchen, ontbijt en dan weer denken aan het idee.  
 
Om 9:30 uur, terwijl ik geniet van mijn bakje koffie, hoor ik de melding van de smartphone.  Oh ja, de verhuizers. Wat wil ik? Waar wil ik het plaatsen? Welke poppetjes? Een voertuig? Laptop opgestart. Overzicht van alle doosjes met Miniature People geopend. 
De lade open van de voorraadkast. De doosjes zijn allemaal genummerd, de Nummer 43 zijn verhuizers. De verhuiswagen ligt in de lade eronder.  
 
Het was tijd om op pad te gaan. Onderweg reed ik langs een zandheuvel. Ik ben gestopt en een bakje met zand gevuld. Mijn weg daarna voorgezet. Toen ik over de Eewal fietste, zag ik 2 mensen lopen. Een routekaart in de hand en op zoek naar het tafereel. Verderop liep een gezin. Zij waren ook op zoek. Op dat moment kan mijn dag niet meer stuk.  
 
Eerst een aantal herstelwerkzaamheden gedaan. Het stadsstrand in de Torenstraat had ik vorige week nieuw zand gelegd, maar dit zat vol steentjes. Het bakje met zand dat ik onderweg had gevuld kwam nu van pas. Ik heb het tafereel netjes gemaakt. In de Haniasteeg de wandelaar weer in de grot geplaatst. Terwijl ik bezig was, voelde ik dat er mensen keken. Ze kwamen uit Duitsland. De dochter studeert in Leeuwarden en gaf haar ouders een rondleiding door de stad. Ze waren enthousiast over de stad en de Miniature People. 😊 
 
Even later stopten er een man en een vrouw, die de poppetjes hadden gespot. Toen ze verder liepen, hoorde ik de man zeggen. We moeten hier iets achterlaten. Ze vroeg of ik een Lucky Buddy wilde en welke kleur. Ze had een doos vol. Toen ik vroeg waarom ik die kreeg. Zomaar zei ze. Leuk om te geven. Dat was ik met haar eens. Ik zei, dat ik er goed op pas.  
 
Nu een locatie zoeken voor de verhuizers. Onderweg had ik nog geen geschikte plek gevonden. 
Net toen ik de moed had opgegeven en op weg was om de fiets op te halen, zag ik voor een deur een trap. Onder de 2 treden zat een gat. De verhuiswagen geplaatst en de verhuizers. Het fotograferen kon beginnen. Filmpje gemaakt van het tafereel. De muziek van het draaiorgels van Klaas Tolsma op de achtergrond.  
 
Het was weer een mooie dag. Iedereen bedankt voor het wandelen en de leuke gesprekken.