Presentatie Greunshiem

Een prachtig begin van 2023.

Eind vorig jaar kwam ik Stephan Bos tegen. Hij werkt bij de Kwadrantgroep op de locatie Greunshiem in Leeuwarden en organiseert evenementen voor de bewoners.
Michel, vind je het een leuk idee, om een presentatie geven over de Miniature People Leeuwarden en je levensverhaal, vroeg Stephan. De mensen kunnen niet zelf de route wandelen.

Het lijkt mij erg leuk om een presentatie te geven; zei ik tegen hem. De benodigde informatie per e-mail uitgewisseld. Een afspraak gemaakt voor dinsdag 3 januari 2023 van 14:30 uur- 16:00 uur.

Gistermorgen de laptop en andere spullen die ik nodig had in de rugzak gedaan.
Om 13:30 uur had ik afgesproken. Gemeld bij de receptie. Eerst een bakje koffie met Stephan en zijn collega. Er kwam ondertussen een meneer achter de rollator aangewandeld. Hij kwam gezellig bij ons zitten. Gezellig gepraat.
Het was tijd om de laptop aan te sluiten en te testen. Alles werkte.
Inmiddels werden de bewoners, die de presentatie wilde bijwonen opgehaald en de zaal in gelopen en gereden.

Stephan deed de opening en sprak de mensen toe. Waarna het de beurt was aan mij en Heleen.
Verteld wie we zijn en waar de presentatie overgaat.

De filmdocu Miniature People Leeuwarden van Melissa Boelhouwer gestart.
Na de film vertelde ik mijn verhaal, door middel van vragen die Heleen stelde, met de foto’s op de achtergrond. De mensen luisteren aandachtig. Van 15:00 – 15:15 uur was het tijd voor een pauze.

Ik keek na 6 minuten de zaal in. Iedereen zat er alweer klaar voor pauze. Fantastisch toch. Ze wilden graag het verhaal horen en zien. Mooi ook dat de mensen op de foto’s de binnenstad herkennen en er verhalen over kunnen vertellen. De mensen stelden tijdens en na de presentatie vragen. Zo mooi om te zien hoe het verhaal van de Miniature People Leeuwarden bij de mensen leeft.

Ik vond het een eer om de lieve mensen in Greunshiem mijn verhaal te vertellen.
Foto’s: Stephan Bos.