Regen en wind

Niet de ideale dag om op pad te gaan om te controleren of de taferelen nog allemaal in orde zijn.  
Ook wil ik graag een nieuw tafereel plaatsen op route ter vervanging van het tafereel bij het station. De poppetjes worden kapot gemaakt of ze verdwijnen. Vermoed, nadat ik ze geplaatst heb de eerstvolgende trein nemen.  
 
Ik combineer de herstelronde altijd met het halen van nootjes op de markt, even bij Jouw Dagelijkse Kost langs voor een praatje en een plaspauze.  
Ik had geen noten meer op voorraad, dan moet ik toch naar de markt. Binnen zitten is ook niks, dacht ik. Dus de jas aan, de Meindls aan, waterdichte wandelbroek. Op naar de markt op de Nieuwestad.  
 
Ik liep over de Groningerstraatweg naar de binnenstad. Toch even kijken of het tafereel in de Vijzelstraat nog in orde was. De poppetjes stonden droog en waren druk met tuinieren bezig. 
In de Grote Kerkstraat kwam ik Henk tegen. Hij deed de stadstour met 4 toeristen. Heb je een locatie gevonden; zei hij in het voorbij gaan. Ik zei; dat wordt niks vandaag.  

Door de Bagijnesteeg naar de Nieuwestad. De taferelen waren allemaal in orde. Toen ik de Nieuwestad opliep, zag ik een paar marktkramen. Helaas geen notenkraam. Had ik ook wel kunnen weten. Met regen en wind komt er bijna niemand op het idee om naar de stad te gaan.  
INaar de Zuivelhoeve in de Kleine Kerkstraat gelopen.  
Sta voor de winkel en kijk de winkel in. De noten zie ik liggen. Het is voor mij een uitdaging om een kaaswinkel in te gaan. De geur van kaas daar krijg ik de kriebels van. Sorry Anton😉 
De noten gepakt, naar de kassa, snel een praatje gemaakt met de verkoopster en de winkel weer uit. De geur overwonnen.  

De terugweg naar huis door de Nieuwe Oosterstraat.  Het tafereel tegenover Jouw Dagelijkse Kost staat er en nog altijd compleet. Hoe anders is het met de winkel van Jouw Dagelijkse Kost. De naam staat nog op de ramen. De deur gaat niet meer open. 
Het is een vreemd gevoel. Geen gezellig praatje met Monique, Ronnie of één van de andere eigenaren. Oja en geen plasstop.  
 
Het was een heerlijke wandeling. Wanneer het weer verbeterd ga ik op zoek naar een locatie voor een nieuw tafereel of taferelen.  
 
Een fijn weekend allemaal