Kamperen

Kamperen

Goede weersomstandigheden voor een wandeling door het centrum.
Een aantal locaties langsgelopen om te kijken of de poppetjes nog op hun plek staan.
Ze staan er allemaal nog. Hier kom ik later op terug.
De vorige keer liep ik langs de Westerkerk in de Bagijnesteeg en zag ik dat er lood los zat onder de raamkozijnen. Toen al een idee om daar miniaturen te plaatsen, maar wist niet welke.
Vandaag meerdere doosjes met miniaturen meegenomen. De keuze viel op de kampeerders. Deze vanmiddag geplaatst. Terwijl ik bezig was werd ik gadegeslagen door twee mensen aan de andere kant van het raam. Ook stopten mensen die ik eerder had gesproken. Een mevrouw liep langs en zei; plaats je nieuwe miniaturen? ik volg je op social media.
Toen ik klaar was foto’s gemaakt.
Mijn weg vervolgd. In de Kleine Kerkstraat kwam ik Christina tegen van A Guide To Leeuwarden met toeristen die de stadswandeling liepen.
Wat mooi hoe enthousiast de mensen reageerden toen zij hen vertelde, dat ik de kunstenaar ben van het Miniature People Leeuwarden Project. Ze vonden het prachtig de kleine mensjes door de stad.
Iemand van de groep maakte een foto van mij met de groep, daarna nog een foto voor de Fb pagina van A Guide to Leeuwarden.
Christina vertelde mij, dat de miniaturen in de Haniasteeg verdwenen zijn.
Daarna afscheid genomen van de toeristen en Christina.
Op weg naar de Haniasteeg had ik de stille hoop dat de miniaturen ergens op de grond zouden liggen. Dat lagen ze een aantal weken geleden ook.
Aan het begin van de steeg, zag ik het slotje met het hartje op de grond liggen. Eraf gebroken. De miniaturen stonden nog in de muur.
Toen ik bij de locatie aankwam waar het bandje staat, zag ik dat ze alle 3 eraf waren gebroken. Eén miniatuur lag nog op de grond, maar is niet meer bruikbaar.
De eerste keer dacht ik nog, dat ze eraf gewaaid waren. Nu weet ik wel zeker dat ze doelbewust kapot zijn gemaakt.
Dit soort dingen hoort er helaas bij.

 

Dit vind je misschien ook leuk...