De man achter de Miniature People.

Michel Tilma (1970) is de man achter de Miniature People Leeuwarden. Hij is een geboren en getogen Leeuwarder en trots supporter van SC Cambuur. In 2012 nam zijn leven een andere wending. Drie hersenbloedingen zorgden ervoor dat hij het roer om moest gooien.
Naar het voetbalstadion of opstap zat er even niet meer in.
Tijdens zijn revalidatie zocht Michel naar iets nieuws. Zo kocht hij in mei 2013 een camera. In fotografie vindt hij zijn rust.
In 2016 ontdekt hij de ‘miniaturenfotografie’

Na de ontdekking op het internet van kunstenaar Slinkachu, begint Michel in september 2016 met het fotograferen van de miniaturen op verschillende locaties in Leeuwarden. Hij blijkt zijn roeping gevonden te hebben in deze vorm van fotografie.
Met een rugzak vol met miniaturen speurt hij Leeuwarden af op zoek naar de juiste locaties.
In 2019 besluit hij zijn miniaturen in het centrum van Leeuwarden te laten staan.
Als ze blijven staan en hij steeds meer positieve reacties krijgt, gaat hij door. Ze worden een vast onderdeel van de stadswandelingen van A Guide to Leeuwarden en er komt een map op Google Maps. Een jaar verder staan er 49 taferelen in de stad op 38 locaties.

Samen met Michel Tilma heeft A Guide to Leeuwarden een routekaart met plattegrond gemaakt, die inmiddels op meerdere verkooppunten in de stad verkrijgbaar zijn.

Op 16 februari 2023 ontving Michel de Pommeranten Pries 2022. De prijs wordt uitgereikt aan een persoon of instelling die in Leeuwarden op cultureel of historisch gebied een belangrijke rol speelt.
Met Miniature People heeft Michel Tilma een eigen stempel op de stad gedrukt”, aldus de jury. ,,Hij heeft laten zien hoe je de stad op een totaal andere manier kunt beleven. Hij toont hoe je met iets dat, in zijn eigen ogen, niks betekent en geen statement is, van grote betekenis kan zijn.”“Het is niet wat je overkomt dat je leven vormt, maar hoe je er mee omgaat.”
https://micheltilmafotografie.nl/