Wielrenners

Het was weer heerlijk zonnig weer om uren door de binnenstad te slenteren. Het was gezellig druk in de stad. Overal podiums vanwege het straatfestival. Het straattheater, was ook leuk om weer te zien. 
 
 Ik liep langs de taferelen. Een aantal poppetjes hadden zich voorgenomen om mee te doen aan het straattheater en waren niet meer op hun vaste locatie te vinden.  
Zo ook in de Haniasteeg.  
Terwijl ik bezig was om de locatie van de straatvegers te ontdoen van de vele achtergebleven voetjes (voetstapjes) passeerde mij een echtpaar uit België. We raakten aan de praat. Als ik 1 maal begin te praten, dan zijn zo 20 minuten verder 😊 
Ze vertelden, dat ze met de camper naar Nederland waren gekomen. De camper stond nu in de Eernewoude. Ze hadden de fiets gepakt en waren naar Leeuwarden gegaan.  
Na het leuke gesprek gingen vervolgden zij de route. Ik zag ze zoeken naar de metselaars en de mijnwerkers. Ik hoorde de mevrouw zeggen, de twee taferelen zijn verdwenen.  
Gelukkig had ik de poppetjes in het tasje zitten. Kon ik ze direct weer plaatsen.  
 
Inmiddels had ik trek gekregen. Vaak loop ik dan naar het Oldehoofsterkerkhof en ga dan op de tribune zitten van het houten gebouw. In alle gemak en onder het genot van de zonnestralen eet ik mijn boterhammen op.  
Ik liep het Groot Schavernek over en zag Henk van A Guide to Leeuwarden, samen met een grote groep mensen, vanuit de Torenstraat de Nieuwestad overlopen. Vaak wanneer de stadswandeling voorbijkomt, ben ik al in de Torenstraat bezig met het zand van het stadsstrand weer goed te leggen. Door de wind waait het zand over de hele zee (blauwe tegels) heen. Maken ze een praatje bij mij en beantwoord ik vragen van de toeristen.  
Ik dacht, dat slaan we deze keer over. De Torenstraat in en dan in looppas naar de tribune.  
Toen, ik langs het stadsstrand liep was inderdaad het zand weer in de zee gewaaid. Snel even met de hand het stand weer in orde maken. Terwijl ik bezig was hoorde ik mensen Engels spreken. Ik draaide mij om. Het was Leonie van A Guide to Leeuwarden met de Engelse tour.  
Ik word best wel onzeker, wanneer het in een andere taal dan het Nederlands is. Leonie deed het woord en vertelde over de Miniature People. Daarna stelden mensen vragen, vreemde is, dat ik dan de onzekerheid vergeet en Engels begin te praten. Maar het hele verhaal over de Miniature People in het Engels, dat laat ik liever aan de mensen over die vloeiend Engels spreken 😊 Ik wenste ze allemaal een fijne wandeling en een mooie dag in Leeuwarden toe. 
 
Naar het Oldehoofsterkerkhof gelopen. Op de tribune zaten veel mensen, dan maar de boterhammen onderweg opeten. Langs de andere taferelen gelopen. Alles was in orde. 
Ik wilde nog een tafereel plaatsen, maar vond geen geschikte plek. Dan is het te druk in mijn hoofd, door de vele prikkels en dan wil het denken voor geen meter.  
 
De fiets opgehaald en in een slakkengang richting huis gefietst. Binnendoor door de wijken, dan komt het hoofd tot rust.  
 Ik zag net voordat ik de fietstunnel in reed mos liggen op de muur. Omgedraaid en de fiets neergezet. Spullen uitgepakt. De 3 wielrenners geplaatst en foto’s gemaakt. Erg leuk was een mevrouw, die langs wandelde en stopte. Ze zei, wat leuk. Plaats je hier een nieuwe? Leuk gesprek gehad. Ze volgde de Miniature People en vind het prachtig.  
Het tafereel blijft niet staan, dan is het binnen een paar minuten weer verdwenen.  
 
Het was tijd om naar huis te gaan. Gelukkig was het niet zover meer fietsen. 
 
Het was weer een geslaagde dag. 
 
Het was weer een prachtige dag. Positieve energie gehaald uit het prachtige weer en van de mensen die ik tijdens de wandeling tegengekomen ben.    
 
Iedereen bedankt voor de ontmoetingen en de leuke, gezellige gesprekken. Bedankt voor het wandelen.  
 
Heb je genoten van de speurtocht naar alle Miniature People in Leeuwarden?  

Je kunt Michel dan een enorm plezier doen door ook een review achter te laten. Je kunt een review achterlaten door te klikken op https://ap.lc/QtOQk