Nieuw tafereel

Normaal is de zaterdag mijn dag dat ik op pad ga. Dit weekend was het anders. De tweeling binnen de familie was afgelopen week jarig en dat werd gisteren aan het begin van de middag gevierd.
Toen ik thuiskwam alvast het plan gemaakt om zondag vroeg van bed te stappen en op pad te gaan. Rugzak etc allemaal klaargezet.

Vanmorgen om 9 uur vertrokken. Het was heerlijk rustig op straat. Af en toe fietsers en  vroege wandelaars, die mij passeren. Dat is toch even wat anders dan op de zaterdagmorgen, wanneer het leven al uren op gang is op straat. 🙂
Rond half 10 in de binnenstad aangekomen. Eerst een aantal taferelen controleren. De Vijzelstraat waren de tuinman en -vrouw druk bezig met het besproeien van hun tuintje. Het zag er ook droog uit.
Heb ze een fijne dag gewenst. De kampeerders waren net wakker en zaten nog steeds van het uitzicht te genieten in de Grote Kerkstraat. Aangegeven dat ze zich wel goed moeten insmeren, omdat de zon 6 a 7 uren op de locatie schijnt. Gelukkig doen ze dat de hele week al. De Miniature People op de rest van de route waren aanwezig. Op de paar na waar een briefje hangt in de Haniasteeg. De uitkijkende man in de Bagijnestraat heeft sinds vanmorgen een vriendin,. Wel zo gezellig.

Het was tijd om op zoek te gaan naar een locatie waar ik een nieuw tafereel wil plaatsen. De afgelopen jaren was ik wel vaker gestopt bij het hek aan de achterkant van het Old Burger Weeshuis. Achter het hek zit een grote tuin. Nooit het idee dat ik hier een tafereel kan plaatsen. Vandaag wel. Twee dames met een roze kruiwagen geplaatst.
Het tafereel komt binnenkort op de nieuwe routekaart te staan. Google Maps voeg ik het tafereel deze week toe.

Het was tijd om naar huis te gaan.

Een fijne avond.