Schoolklas

Heerlijk 3 weken vakantie. Voorgenomen om zaterdag mijn ronde te wandelen, dan een week niet met de Miniature People bezig te houden. Geen e-mail en Social Media en niet op ronde. 
Binnenhuis moest het één en ander geverfd worden. Zondag begonnen en dinsdagmiddag was alles wat ik geverfd wilde hebben gedaan.  

Mijn e-mail ’s avonds toch nog even gecheckt. Visitor Center wilde graag 100 nieuwe routekaarten.  
 
Woensdagmorgen op de fiets de stad in. De rugzak met het reistasje met miniaturen toch meegenomen. De routekaarten gebracht. Toch even een rondje langs de taferelen, nu ik er toch ben 🙂 
 
Ik was in de Haniasteeg bezig toen er kinderen de hoek om kwamen. De steeg vulde zich met steeds meer kinderen. Ze herkende mij en bleven om mij heen staan. De juf vroeg of ik iets wilde vertellen over de route van de Miniature People.  
 
Ik vertelde wie ik ben en hoe ik bij het idee ben gekomen van de Miniature People.  
Toen ik vertelde hoeveel taferelen er in de steeg staan, gingen ze allemaal direct op zoek.  
Een kort verhaal dus 😊  
 
De juf vroeg of ik een gedeelte van de route mee wilde lopen. De kinderen waren enthousiast en stelden vragen onderweg en beleven zoeken. Iedere straat waar we liepen, vroegen ze aan mij: staan hier ook poppetjes?  
Tijdens de wandeling vertelde ik de juf dat ik normaal niet met schoolklassen meeloop of rondleidingen geef. De kracht van de taferelen is, dat mensen hun eigen verhaal kunnen bedenken. Vaak is dat een ander verhaal dan ik in mijn hoofd heb. Dat was nu ook het geval. Ze vond het super dat ik het nu wel deed.  
De kinderen en de juf genoten van de wandeling langs de taferelen. Toen we tegenover de Treinpassage stonden, riepen meerdere kinderen. Meneer, meneer er staan alleen nog een paar beentjes. Dan moet er een nieuwe komen, zei ik. Ik pakte mijn tas met miniaturen en deed het tasje open. Oh wat een hoop miniaturen, zeiden de kinderen en de juf. 
Een poppetje gepakt en op de plek van de beentjes gezet. Ze pakten direct allemaal de smartphone en maakten foto’s.  
Toen ze klaar waren zei ik, dat ik daar mijn poppetjes in de winkel aan de overkant koop. Ze keken eerst of er geen verkeer aankwam en liepen toen met z’n allen naar de Treinpassage. Vonden ze ook fantastisch. We liepen terug over de Nieuwestad de Hoedemakerssteeg in. Hier staan 2 taferelen. Aan het einde van de steeg namen we afscheid. De juf en de kinderen bedankten mij voor de leuke morgen en ik bedankte de juf en de kinderen voor een gezellige morgen hun voor het enthousiasme.  
 
Ik heb toestemming om de foto’s te plaatsen.