Creatief met water.

Het voordeel van veel regen, is dat er overal plassen water op straat liggen. Heerlijk om creatief te zijn met water.

De voorspelling voor vanmiddag was droog en zon. Om 13:00 uur naar de binnenstad gefietst. Zoals gewoonlijk de fiets in de bewaakte fietsenstalling gezet.

Eerst even langs een aantal taferelen, waar de miniaturen nog al eens het hazenpad kiezen. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn in de zomervakantie. Ik begrijp best, dat de vele aandacht de Miniature People teveel worden.  Vandaag was het gezellig druk op de route..  Wandel ik langs de geconcentreerde mensen. Alle aandacht voor de muren in de Haniasteeg. Hier staat er één en hier nog één! Allemaal blije mensen.
Ik wandel glimlachend door.

Het stadsstrand in de Torenstraat heeft het zwaar te voor duren met de Zuidwesterwind en regen. Door de wind is 80% van het strand weg gewaaid. Komend weekend ga ik nieuw zand neerleggen.

Ik dacht nog even langs het Natuurmuseum naar de Grote Kerk om te kijken of het tafereel intact is.

In de A.S. Levissonstraat zag ik een putdeksel een waterplas liggen. Eens nadenken, wat kan ik hier tijdelijk plaatsen. Ik pakte de tas met miniaturen. Een duiker leek mij wel leuk.
Gelukkig rijden er bijna geen auto’s door de straat, dus ik kon rustig op straat gaan zitten. 😊
Ik had er niet over nagedacht, dat veel mensen door de A.S. Levissonstraat zouden lopen. Eerste tien minuten was dat ook zo.
Toen ik bezig was stopten er iedere keer mensen. Ze vroegen wat ik aan het doen was.  Zou ik ook doen, als iemand midden op staat zit bij een putdeksel. Ik wees op de duiker. Er stonden op een moment 6 mensen om mij heen en een oudere dame. Ik vertelde mijn verhaal over wat ik aan het doen was en over de route. Ze zei, ik heb geen internet. Ze vroeg mij iets en zei daarna ik hoor niet alles wat u zegt, want slechthorend. Waarop ik zeg, dat heb ik in de gaten!
De andere mensen liepen verder om bij de Grote Kerk naar het tafereel te zoeken. De dame bleef staan. Ik dacht dat zij bij de andere mensen hoorde en zeg als u naar hun loopt, dan vertellen zij u waar het tafereel staat.
Toen liep ze verder en ik heb nog een aantal foto’s gemaakt.
Tijdens het fotograferen voelde ik mij niet fijn. De opmerking die ik maakte nadat ze zei, dat zij slechthorend was. Het zat mij niet lekker en ook dat ik niet met haar ben meegelopen naar de Grote Kerk.
Door de drukte van mensen om mij heen, kan ik mij aandacht niet goed verdelen en zeg soms dingen die ik niet zo bedoel. Beperking die ik heb overgehouden.

Het liefst zou ik in contact komen met de mevrouw, maar het wordt moeilijk,  want zij heeft geen internet.
Mocht het lukken, dan wil ik graag samen met haar een deel van de route wandelen en de taferelen laten zien.
Het was tussen 14:00 uur en 14:15 uur.

Iedereen bedankt voor het wandelen van de route en de leuke gesprekken.

Een fijne avond.