Slenteren 

 
Afgelopen zaterdag de tijd genomen om te genieten van de laatste mooie zomerse dag.  
Op mijn gemak de Miniature People route gewandeld. Eens iets anders dan een herstelronde 😊 
 
Onderweg veel mensen gesproken, die de route aan het wandelen waren. Een aantal taferelen voorzien van nieuwe poppetjes.  
 
Tot vorig jaar december ging ik iedere week even langs bij Jouw Dagelijkse Kost in de Nieuwe Oosterstraat om even een praatje te maken met Monique of Ronnie en controleren of het tafereel tegenover de winkel nog intact was een plasstop. Helaas ging de winkel dicht en iedere keer als ik langs het tafereel liep in de maanden na de sluiting, was het controleren van het tafereel en door.  
 
Gelukkig is daar verandering in gekomen. Sinds 12 september 2023 heeft Monique een winkel, De Streekboer in de Blokhuispoort in het achterste deel: De H-vleugel.  
Gezellig bij kunnen kletsen en ook zag ik de labrador Lola nog zoveel maanden weer. Toen ik binnenkwam en ze mijn stem hoorde keek ze bijna glimlachend om het hoekje. Kwispelend kwam ze naar mij toe. De winkel voelt direct vertrouwd, zoals 9 maanden geleden.  
 
Ik wilde nog even een tijdelijk tafereel maken toen ik naar de Bolkhuispoort liep, maar de zon scheen vol op de plek. Toen ik bij Monique wegging en de Blokhiuspoort uitliep aan de zijkant, zag ik dat de zon er niet meer op scheen. Autootje en poppetje neergezet en het foto’s maken kon beginnen. Af en toe wel even omkijken want het is een voet- en fietspad in één.  Shared Space. Het ging allemaal goed. Na het foto’s maken de spullen ingepakt.  
 
Nog even een blokje door de stad en dan naar huis. Dat was het plan. Maar zoals vaak bij mij gaat het altijd anders. Op het Oldehoofsterkerkhof was het druk vanwege de Taptoe. Even met Jenny van het Streekie gesproken en ik kwam oud-collega Rita tegen, die had ik sinds haar vertrek vanwege pensioen in 2015 niet meer gesproken.  
 
Het was tijd om naar huis te gaan. Ik liep over de Nieuwestad en kwam midden in de drukte van de Taptoe terrecht en ja ook dan kom ik weer bekenden tegen. Arnold met zijn vrouw en kinderen, die staan te genieten van de trommels, dwarsfluiten, trompetten en nog een aantal instrumenten en vaandeldragers. Toen alle korpsen voorbij waren geweest was het echt tijd om naar huis te gaan.  
 
Het was weer een prachtige zaterdag. Genoten van de gesprekken en de mensen die de route liepen. 
 
Dank je wel allemaal. 
 
https://miniaturepeopleleeuwarden.nl/