Prachtige dag

De bedoeling was om vanmorgen op tijd de stad in te gaan. Had een meerdere doosjes met miniaturen in de tas gedaan. Ik kon heerlijk wat nieuwe tijdelijke taferelen maken, omdat alle taferelen op de route compleet zijn. Een heerlijk gevoel is dat.  
 
Gisteren had Edwin de man van mijn nichtje mij een bericht via WhatsApp gestuurd, dat zij vandaag de route gaan wandelen. Ik had teruggestuurd, dat ik zaterdag ook op de route te vinden ben, misschien komen we elkaar tegen.  
 
Het werd mede door de flinke regenbui iets later, maar om 10:15 uur de fiets gepakt en naar de binnenstad gefietst. Toch even snel bij de schaapsherder kijken in het Auckamastraatje langs. De schapen hadden nog genoeg groen om te eten. De schaapscheerder had het druk met scheren van een schaap. De rest van de schapen stond rustig te grazen. 
 
Ik liep de Weerd over en hoorde iemand vanuit een zijstraat mijn naam roepen. Het was mijn nichtje met haar man en de kinderen. Ze vonden het leuk om de route te wandelen en hadden tot nu alle taferelen gevonden. Ik pakte mijn tas waar de miniaturen in zaten. Maakte het tasje open en liet de kinderen de Miniature People zien. Ze keken aandachtig en met een glimlach naar de poppetjes.  
 
Een stuk van de route meegelopen. Eén tafereel was het bankje met mensen aan vervanging toe. Bij het tafereel had iemand een reuzenbaby (vergeleken met de poppetjes) neergezet.  
Toen ik bezig was om het bankje plaatsen stopten er meerdere mensen.  
Terwijl de mensen achter mij, de andere mensen vertelden over de Miniature People, heb ik het bankje met mensen vervangen. Fotograaf weer rechtop gezet en de baby laten staan.  
Ontzettend leuk, dat zoveel mensen de Miniature People kennen en het aan andere mensen vertellen die voorbijlopen, wart ik aan het doen ben. Zo kan ik het tafereel plaatsen. 😊  
Daarna de tijd genomen om vragen van mensen te beantwoorden.  
 
De route vervolgd. Op naar de Haniasteeg. Ik wilde kijken of ik ergens in de steeg een paar poppetjes kon plaatsen voor de foto. Daarna weer mee te nemen naar huis. Ik heb verschillende foto’s gemaakt.  
 
Ik was op zoek naar een plek, toen een mevrouw uit H47 Kunstruimte kwam lopen. Ze vroeg waar ik naar op zoek was. Ik vertelde haar over de Miniature People. Ze vond het prachtig.  
Zij vertelde over haar expositie in H47 Kunstruimte Intieme vreemden van BetweenTwoHands, die morgen en overmorgen te bezoeken is. Heel erg leuk om te horen.  
Het was een erg leuk gesprek. Ik werd uitgenodigd voor een bakje thee, maar ik moest nog een aantal taferelen doen en foto’s maken. En er kwamen meer mensen voorbijlopen, die de route aan het wandelen waren. Mensen die keken wat ik aan het doen was en mij herkenden. Ik ben altijd in voor een praatje en als ik eenmaal begin, kan ik moeilijk stoppen door mijn enthousiasme.  
 
Het was tijd om naar huis te gaan. Het was even geleden dat ik meer dan een uur de binnenstad in was geweest om langs de taferelen te lopen.  
 
Ik heb genoten van alle mensen, jong en oud, die met de routekaart in de hand op zoek waren naar de taferelen. De ontzettend leuke gesprekken die ik met de mensen heb gehad. Dit is waar ik het voor doe. Mensen met een glimlach door de stad zien wandelen. 
 
Iedereen bedankt voor de leuke gesprekken en voor het wandelen van de route. Voor iedereen die de komende dagen de route gaat wandelen alvast heel veel plezier.