Leuke week

De week begon met een artikel in de Trouw veel toffe reacties op gehad, Was ook een prachtig artikel geschreven door Karin de Mik.

Dinsdag begon rustig, maar veranderde toen ik mijn telefoon van “niet storen” haalde en de berichten las die de redactie van RTL4 Nieuws had gestuurd.

’s Middags het interview gegeven. De kans dat het dezelfde avond uitgezonden zou worden was miniem. Half acht het nieuws gekeken en inderdaad het interview werd niet uitgezonden.

Jammer dacht ik, dan wachten tot het online komt. Iets over tienen de telefoonstatus weer gewijzigd naar “niet storen”. Om half elf gaan slapen.


De volgende ochtend werd ik wakker. Normaal kijk ik pas anderhalf nadat ik wakker ben geworden op mijn telefoon. Vandaag een uitzondering. Status gewijzigd en de appjes en messenger berichten stroomden binnen.

Het interview staat online dacht ik direct. Ik las het eerste appje, dat van Mel. Doe ik het RTL nieuws erop. Verschijn jij op het scherm 🤣Appje van Mirjam: Je komt zo meteen bij RTL, dat zei de presentator.

Rustig wakker worden zat er niet meer in. Ik stuiterde erover, de hersenen werkten weer als een autoweg waar je 70 km mag, maar het verkeer er met 130 km over heen rijdt.

Eerst douchen, daarna ontbijten en ondertussen RTL4 Nieuws erop. Mijn vader geroepen. Samen het interview gekeken. Mijn pa glunderde van trots tijdens het kijken. Wat is er mooier dan een trotse vader 🙂


Wat een leuke reacties heb ik gehad op de uitzending en het online interview.

Later hoorde ik dat, naast de e-mails, Messenger, Instagram Direct, de redactie van RTL alles heeft ondernomen om met mij in contact te komen. Ze hadden contact opgenomen met de Gemeente Leeuwarden en het Natuurmuseum hoe ze mij konden bereiken.


’s Woensdags ontving ik een bericht via Messenger van mijn pagina van een mevrouw. Ze vroeg of ze mij blij kon maken met grote en kleine miniatuurpoppetjes. Ze had een foto meegestuurd.

Wat gaaf en ik heb wel interesse heb ik teruggestuurd. Vrijdag heb ik ze via de post binnengekregen.

Er zaten verschillende miniaturen in schaal 1:87, het model dat ik gebruik voor de route. Er zaten ongeveer 15 grotere miniaturen (schaal 1:50) in de doos. Reuzen vergeleken bij de andere miniaturen.

Direct ging ik al denken aan een nieuw tafereel bij de bestaande taferelen, maar dan met de grotere poppetjes.


Zaterdag en zondag de stad in geweest om een tijdelijk tafereel te maken met de grote miniaturen.


De dag dat de grote miniaturen opzoek gingen naar hun kleinere familieleden.

Meerdere taferelen hebben ze bekeken en foto’s van gemaakt. Eén van de locaties was het Naauw, waar men geposeerd heeft bij tafereel 29.

Op het station een groepsfoto gemaakt. 🙂

Iedereen bedankt voor het wandelen van de route en de leuke gesprekken zaterdag en zondag.