Twee nieuwe taferelen

Afgelopen zaterdag had ik de Oldehove voorzien van een nieuw circusdirecteur. Toen ik deze geplaatst had was ik van plan om een controlerond te doen langs alle locaties. Zijn niet verder gekomen dan de Haniasteeg.

De Haniasteeg is voor het plaatsen van miniaturen een fantastische locatie. De muren van de Neushoorn zijn voorzien van cementlagen die uit de muur steken. Hier kan ik mijn creativiteit en fantasie op loslaten.

Toen ik bezig was met plaatsen, kwamen er 3 groepen van de stadswandeling van A Guide to Leeuwarden langs. Een Nederlandse groep en twee groepen met Duitse toeristen. Ik ben de Duitse taal niet machtig, gelukkig leggen de stadsgidsen uit wat ik doe.
Moet bekennen, dat ik het iedere keer weer leuk vind klinken: Der Künstler.

Er waren veel mensen op zoek naar miniaturen. Er kwamen twee volwassen en een zestal kinderen de steeg ingelopen. Ze gingen enthousiast op zoek naar het onderzoeksteam dat aan het begin van de steeg staat. De twee volwassenen zagen mij een miniatuur plaatsen en wezen de kinderen naar de plek waar ik stond. Ze waren een speurtocht aan het doen. Voor ieder tafereel kregen ze 1 punt.
Omdat de basejumper net was geplaatst kregen ze een bonuspunt. Het eerste tafereel was een basejumper. Het tweede tafereel een aantal mijnwerkers.

De volgende dag werd ik in een bericht getagd op Facebook.
Het bericht was gedeeld. Het originele bericht was van de Zorgboerderij Keuningshof uit De Wilp.

We hebben een hele toffe speurtocht in Leeuwarden gehad! ?? In Leeuwarden zijn we op zoek gegaan naar kleine mensjes van het Miniature People project. Overal in de binnenstad staan de hele kleine mensjes op leuke buitenplekken ???‍♀️?? Wij zijn naar ze op zoek gegaan, een leuke ervaring! ???En natuurlijk zijn we ook met onze toffe bus op pad geweest ?

Gaaf om te lezen, dat de kinderen en de begeleidsters een leuke middag hebben gehad met het Miniature People Leeuwarden Project.