Ronde

Gisteren de rugzak ingepakt. De weersvoorspellingen waren prima voor de volgende dag.

Vanmiddag om half 1 de fiets uit het hok gehaald. De lucht was bewolkt. Zit net twee minuten op de fiets en voel de eerste regendruppels.  Gelukkig stopt de regen na vijf minuten.

In de binnenstad aangekomen, kwam ik een oud collega tegen. Die moest ook haar fiets in de in de bewaakte fietsenstalling zetten. Al pratende de rugzak gepakt en de stalling uitgelopen.  Dag gezegd en naar de CEZZ gelopen. Daar had Henk een aantal kaarten achtergelaten. Het is wel makkelijk om zelf een aantal routekaarten in bezit te hebben voor onderweg. Bakkie koffie gedronken en daar mijn weg voortgezet. De taferelen op de Druifstreek, Blokhuispoort en de Nieuwe Oosterstraat waren compleet. Effe bij gekletst met Monique van Jouw Dagelijkse Kost.

Het plan was om de rest van de taferelen te controleren of ze nog compleet zijn. Onderweg een aantal leuke plekken gezien waar ik nieuwe taferelen kan plaatsen en foto’s van gemaakt. Ik dacht, dat komt later op de middag wel. Maar bij de laatste locatie kon ik het niet laten. ?

Toen ik bezig was om een nieuwe plek te voorzien van een nieuw tafereel raakte ik in gesprek met een fotograaf. Hij vertelde dat hij het project volgt en het leuk vindt. Een nieuwe kijk op Leeuwarden.

Het begon te regenen.  De werkzaamheden afgebroken, want een tafereel plaatsen in de regen is geen succes. Spullen ingepakt en een foto gemaakt van de locatie waar het tafereel geplaatst kan worden. Toen ik in de Beijerstraat liep flitste het door mijn hoofd dat ik mijn fiets niet op slot had gezet. Ik voelde ik in mijn broekzakken, jaszakken geen fietssleutel.

Met een versnelde pas naar de fietsenstalling op het Zaailand gelopen. Toen ik aan de achterkant door het raam keek, zag ik dat mijn fiets er nog stond. Een opluchting. De fiets op slot gezet en daarna naar het DE café voor een beker koffie.

De beker koffie opgedronken tijdens de wandeling langs de taferelen in de Haniasteeg en Wolvesteeg. Alle taferelen waren compleet. 
Daarna door de Grote Kerkstraat naar de plek waar ik eerder de middag stond om een nieuw tafereel te plaatsen. Toen ik de miniaturen uit het doosje wilde halen, viel het doosje uit mijn handen. Twintig miniaturen die de wijde wereld insprongen. Heb ze gelukkig allemaal weer gevonden. De laatste lag ongeveer 2 meter van de plek waar ik ze had laten vallen.
Toen ik de miniaturen weer in het doosje had gedaan merkte ik dat ik moe in het hoofd was. Dit was ook de oorzaak dat het doosje uit mijn handen was gevallen.

Ik dacht er komen nog genoeg dagen om het tafereel te plaatsen. 

Ik moest nog een aantal locaties controleren. De Bollemanssteeg was de laatste locatie. Onderweg zag ik veel mensen, jong en oud, met een routekaart lopen.

In de Bollemanssteeg liep ik de stadsgids met de toeristen tegen het lijf.  Ze waren enthousiast op zoek naar de miniaturen en zeiden dat ze het prachtig vonden. Een mevrouw, die de route samen met haar man liep, waren aan het zoeken. Ze kwam naar mij toelopen en wees op de foto, die op achterkant van de kaart staat. Dit bent u toch?
Ik zeg ja dat ben ik ?

De terugweg naar de fietsenstalling liep ik door de de Ipe Brouwersteeg. Ik zag twee dames druk aan het fotograferen bij het tafereel van de twee miniaturen in het mos in de muur.

Het was weer een leuke middag in de binnenstad.

De komende dagen kijken naar de foto’s die ik heb gemaakt van de verschillende locaties. Uitzoeken welke miniaturen er op de locatie geplaatst kunnen worden.

Foto is van 12 juli 2019. Toen nam ik de miniaturen, nadat ik een foto had gemaakt, weer mee naar huis.

Een maand voordat ik het Miniature People Leeuwarden Project begon.