Wennen

Toen ik in 2019 begon met het Project Miniature People Leeuwarden had ik nooit verwacht of durven dromen, dat het project een groot succes zou worden.  
 
De aandacht vanaf september 2019 van de lokale media tot vorige week de landelijke media. De Mond op mondreclame van mensen die de route hebben gewandeld.
Duizenden mensen vanuit heel Nederland hebben de afgelopen 21 maanden de route gewandeld. Bijna 600000 keer is de Google Map van de route bekeken.  
 
Twee jaar geleden in de anonimiteit door de binnenstad wandelen en taferelen plaatsen, naar nu door de stad wandelen en herkend te worden.  
Mensen die je aanspreken op straat of bijvoorbeeld in de supermarkt. Aangeven dat ze het project prachtig vinden en familie en vrienden van buiten Leeuwarden vertellen, dat ze naar Leeuwarden moeten komen om de taferelen te bekijken.  

Ouders en kinderen vinden het leuk, dat ze tijdens het wandelen van de route, de kunstenaar (de man van het Jeugdjournaal) tegenkomen. Mensen vragen of ze met mij op de foto of een handtekening mogen. Ik ga met alle plezier met de mensen op de foto.   

Het is toch wel wennen hoor. Een bekende Leeuwarder, volgens mensen die ik de afgelopen 2 dagen sprak inmiddels ook een bekende Nederlander.
 
Ik geniet van ieder moment. De afgelopen 2 dagen ook weer tientallen mensen zien wandelen. Een routekaart in de handen, op zoek naar de taferelen. De blijdschap, de lach, wanneer men een tafereel heeft gevonden Dat is waarvoor ik het Miniature People Leeuwarden project ben begonnen. 
 
Iedereen bedankt voor de leuke gesprekken en het wandelen van de route de afgelopen maanden.  
 
Speciale dank voor Henk. Met de hulp van Henk van A Guide to Leeuwarden is het Miniature People Leeuwarden een succes geworden.  Hij draagt zorg voor de routekaart. Dat de kaart wordt gedrukt en zorgt dat de verkooppunten op tijd bevoorraad worden.  
 
Vorige week tijdens de opnames van het Jeugdjournaal tafereel nummer 53 geplaatst en gisteren nummer 39 hersteld.