Locatie Schapen en herder.

Vorige week was ik op pad geweest om een locatie te zoeken voor herder, hond en zijn schapen.  
Een testopstelling gemaakt, maar was niet tevreden.  
 
Vanmorgen de spullen ingepakt. De tuinaarde, de mos en de miniaturen.  
 
Eerst naar het Oldehoofsterkerkhof gefietst. Met Henk afgesproken. Ik heb een tiental routekaarten nodig.  Waarvoor ik de routekaarten nodig ben, dat vertel ik volgende week of de week erop! 
 
Ik wilde ook nog even langs de taferelen om te controleren of alles nog compleet was.  Ik liep langs de Oldehove. Er stonden meerdere mensen. Een mevrouw maakte een foto van de Oldehove. Toen ze dichter naar de Oldehove liep viel haar oog op het doosje met Sjoerd.  Hé kijk, wat leuk!  De andere mensen gingen ook kijken. Ik liep verder en hoorde nog, dat iemand zei: Er staan meerdere taferelen door de binnenstad en je kunt er een routekaart van kopen. Ik liep vol trots verder.  
 
Alle taferelen waren intact. Heerlijk, dan kan ik mijn focus op het tafereel van de schapen leggen.  
Aangekomen in het Auckemastraatje. De bakjes met tuinaarde en mos uitgepakt. Er stond een leeg blikje. In de andere vensterbank gezet. Deze kon wel eens van pas komen. 🙂 
 
Het opbouwen kon beginnen. Toen ik alles had geplaatst, dacht ik er ontbreekt nog steeds iets en het staat niet op dezelfde plek als vorige week. Het tafereel naar het midden geschoven.  
 
De spullen ingepakt. Naar de St Anthonystraat gelopen. Gekeken achter het hek. Er was nog meer mos, dat nog vers was. Een aantal stukken in de doosjes gedaan. Daarna teruggelopen naar het tafereel met de schapen.  Toen ik bezig was om het resterende mos bij het tafereel te voegen, hoorde ik een mevrouw zeggen: kijk daar is de meneer van de miniaturen, komen we hem voor de tweede keer tegen. Ik was hen eerder tegengekomen toen ze in de Huygenstraat toen ze op zoek waren naar het kunstenaartje die daar staat. Ze gingen een routekaart kopen.  
Ze vonden het alle 3 gaaf de miniaturen te zoeken en plekken ontdekken in de binnenstad.  
 
Ik had het tafereel klaar en was tevreden. Foto’s gemaakt van het tafereel. De spullen ingepakt. Het lege drinkblikje meegenomen.  
Voor het stadhuis gestopt. Het tasje met miniaturen geopend. Eens kijken welke miniaturen erbij het blikje passen! Twee basketballers, eentje die de bal in het lipje gooit. De ander die tevergeefs verdedigd. Terwijl ik foto’s aan het maken was, kwam een man mompelend en strompelen aan lopen. Drukte op soort toetertje en zodra het geluid kwam, dan mompelde hij weer.  De tas die hij bezig had zat vol met flesjes bier. Hij keek in mijn richting, maar volgens mij zag hij mij niet eens zitten. Hij liep mompelend en strompelend verder. Ik hoop dat hij zijn bestemming al toeterend en veilig heeft gehaald.  
 
Andre kwam langs om te kijken en even een praatje maken. Hij vertelde hoeveel mensen hij onderweg tegenkomt met een routekaart en druk zoekend naar de miniaturen.  
Er liepen een man, een vrouw en een meisje langs. De mevrouw keek mij aan en zie tegen haar kleindochter. Dit is de meneer van de poppetjes.  
De man vertelde, dat zij eerder de route hadden gewandeld met hun 2 kleinzonen. Zij waren met mij ook op de foto gegaan.  Nu hebben ze alle drie een foto waar ze met de kunstenaar op de foto staan, zie opa.  
 
Even met Hendrik gesproken. Hij helpt mensen, die het tafereel niet kunnen vinden op het Herenwaltje en bewaakt het. 😊 
 
Foto’s en een filmpje gemaakt van het tafereel met het lege blikje.  Daarna de miniaturen ingepakt en het blikje in de vuilnisbak gedaan.  
 
Het was tijd om naar de fiets te gaan, die ik bij t Streekie had staan.  
 
Ik liep de Bagijnestraat in. Toen ik ter hoogte van de Bagijnesteeg was, zag ik heel veel mensen zoeken. Ik ben een paar meter de steeg ingelopen. Leuk om te zien, dat jong en oud druk aan het zoeken waren. Een mevrouw keek mij aan en zei: jij bent de kunstenaar.   
Leuk gesprek gehad met de mensen. Mooi om te horen dat iedereen enthousiast is over de route.  
Afscheid genomen van de 4 stralende mensen.  
 
Toen ik door de Bagijnestraat liep, zag ik twee dames zoeken naar de Monniken.  Ik kwam bij het Paterhuis en zag Patricia zitten in haar woning. Ik zwaaide en de 2 dames zwaaiden naar Patricia. 😊 
Henk en Zenon van A Guide to Leeuwarden kwamen langs met de toeristen die onze stad aan het bewonderen waren.  
 
Naar mijn fiets gelopen. Met Renuka van ut Streekie gesproken. Op de fiets gestapt en nog even lang Jouw Dagelijkse Kost voor ijsjes. Met Monique en Ronnie gesproken.  
 
Nu was het echt tijd om naar huis te gaan.  
 
Het was een gezellige en prachtige dag.  
 
Iedereen bedankt voor het mogelijk maken van deze mooie dag. Voor het wandelen van de route en de leuke gesprekken.  
 
Dit geeft iedere keer weer een boost om door te blijven gaan.